Conferinţe

Parcelări publice și private

Marți, 17 septembrie, ora 18:30
Casa de cultură „Friedrich Schiller”, str. Batiștei nr. 15

Prezintă:
Oana Marinache: Franz Boehacker și Leopold Schindl, parcelatori în anii 1890
Andrei Răzvan Voinea: Parcelarea Clucerului – inceputurile reformei locuirii in Bucuresti (1911)
Raluca Zaharia: Parcelarea Hermann Moser din Intrarea Nopții

Conferința face parte din proiectul cultural „Parcelări publice și private 1890-1940”, beneficiind de finanțare din Taxa Timbrul Arhitecturii 2019 al Ordinului Arhitecților din România și deschide cea de-a doua etapă de valorificare a unor informații inedite.

Inițiată de Asociația Istoria Artei în primăvara acestui an, cercetarea de arhivă și de teren și-a propus să ne ofere o imagine mai detaliată asupra modului în care se dezvoltă nordul orașului, prin intermediul unor parcelatori privați (boieri, bancheri, industriași, arhitecți și antreprenori), al unor societăți de asigurare, de construcții, bănci și al autorităților comunale. 

În lunile mai-august am organizat o serie de ateliere de istorie urbană, tururi ghidate, prezentări și excursii în București, Sinaia, Constanța, Mamaia și Eforie Nord și am realizat materialele informative tipărite. Vom continua prezentările generale dar și exemplificările prin unele studii de caz în zona Kiseleff-Delavrancea-Aviatorilor.

Participarea este gratuită și prezentările vor fi susținute în limba română.

Parteneri: Arhivele Naționale ale României, Uniunea Arhitecților din România, Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România, Seneca AntiCafe, Elite Art Gallery, GoldArt, școli și licee bucureștene