Muzica


Spectacolul eveniment intitulat „RITMURI FLAMENCO”


 

 

 

În cadrul evenimentelor dedicate istoriei şi culturilor lumii, Casa de Cultură „Friedrich Schiller”(Str. Batiştei nr. 15, Sector 2, Bucureşti) şi Primăria Municipiului Bucureşti, în colaborare cu Asociaţia SmartArt şi partenerii lor, organizează sâmbătă – 5 aprilie 2025, ora 15.30,Spectacolul eveniment intitulat „RITMURI FLAMENCO”.

Concept şi prezentare: Carmen Pesantez și Alin Horia Mânzat

Interpretează: Carmen Pesantez şi Angelica Floareş

Coregrafia: Carmen Pesantez

Spectacolul „RITMURI FLAMENCO” dezvăluie frumusețea, grația, eleganța, vitalitatea și senzualitateadansului Flamenco, precum și aspecte care țin de identitate, dar și de unitatea în diversitate a culturilorlumii, o istorie care străbate timpul și spațiile, o sărbătoare a vieții…Flamenco („flama” – flacără, foc) este o formă de expresie artistică sincretică, înrădăcinată în folcloruldin Sudul Spaniei (regiunea Andaluzia), apărută ca rezultat al unor confluențe culturale – indiene, arabe,evreiești, africane, bizantine și a influențelor latino-americane. Dansul este descris drept arta unduiriimâinilor şi a degetelor, precizia paşilor şi a piruetelor elegante care conferă un ritm unic acestei arte,precum şi complexitatea și virtuozitatea muzicală care transmit o multitudine de trări și emoții – iubire,bucurie, tristețe, mânie, frică, extaz, nostalgie, durere, disperare… Forme cunoscute ale dansuluiFlamenco sunt: Alegrias, Bulerias, Sevillanas, Fandangos, Gaujiras, Malagueñas, Peteneras, Farruca,Garrotin, Zambra, Rumba-Flamenco.Ritmul frenetic, culorile vibrante, muzica captivantă, pasiunea şi intensitatea emoţională au făcut dinFlamenco un dans extrem de popular, iubit și apreciat în întreaga lume, cu o tradiție îndelungată, unfenomen cultural impresionant, care dăinuie de secole, care continuă să inspire și să captiveze, unexemplu grăitor al modului în care multiculturalismul poate da naștere unor expresii artistice profundeși unice, unde limbajul muzicii și al dansului nu cunoaște granițe. Din anul 2010, Flamenco se regăseștepe lista UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității.

Carmen Pesantez este coregraf de dans clasic indian, specialist în cultură şi civilizaţie indiană, filolog, formator,traducător, organizator şi promotor cultural. S-a specializat în stilul de dans clasic indian Kathak, specificNordului Indiei, dar a abordat şi alte stiluri de dans din culturile lumii. Se remarcă prin coregrafia originală încare tehnica, rafinamentul şi expresivitatea artistică se îmbină cu inovaţia şi eleganţa, propunând, cu fiecarereprezentaţie, noi abordări tematice. A realizat coregrafia unor spectacole inedite de dans, muzică, teatru,operă, fusion (Flamenco, Kathak-Flamenco, Rumba-Flamenco, Sufi-Kathak, Jugalbandi) şi fashion show, fiindpartener în importante proiecte culturale: „Ritm şi Expresie”, „Confluențe artistice. Frida Kahlo – Amrita Sher-Gil”, „Historia de Un Amor – Manuela Saenz și Simon Bolivar”, „Călătorii de vară”, „Călătorii de toamnă”, „Hartalumii pe portativ”, „Vis de vară”, „25 de anotimpuri ale frumuseții”, „Sunetele Naturii”, Festivalul Ambasadelor„Open Your Culture” etc. A susținut numeroase interviuri, prelegeri și conferințe, având apariții la televiziune șiradio. Activitatea sa i-a fost recunoscută prin acordarea de numeroase premii şi distincţii, în țară și înstrăinătate, pentru promovarea dansului, a artelor şi a creaţiilor literar-artistice autentice, a diversității culturale șia valorilor universale.

Angelica Floareş a început să studieze dansul clasic indian şi alte stiluri de dans din diferite spaţii culturale alelumii, în cadrul Centrului de Artă „Euterpe”, remarcându-se prin sensibilitate şi talent susţinute de pasiune,dedicaţie şi perseverenţă în asimilarea cunoştinţelor tehnice şi artistice, prestaţia ei bucurându-se de o realăapreciere. A participat cu spectacole în cadrul unor importante proiecte culturale: „Ritm şi Expresie”, „Confluențeartistice. Frida Kahlo – Amrita Sher-Gil”, „Historia de Manton”, „Călătorii de vară”, „Călătorii de toamnă”, „25 deanotimpuri ale frumuseții” s.a.

Evenimentul se va desfăşura în limba română. Intrarea este liberă.

 


Mozaic – recital vocal susținut de soprana Yolanda Constantinescu și pianistul Ieronim Buga


 

 

În cadrul stagiunii de concerte intitulate Muzicienii Filarmonicii „George Enescu” se prezintă, Casa de Cultură „Friedrich Schiller”, în colaborare cu Filarmonica „George Enescu” București, vă invită la recitalul vocal „Mozaic”, susținut de soprana Yolanda Constantinescu și pianistul Ieronim Buga. Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 29 martie 2025, de la ora 18:30, la sediul Casei Schiller din
strada Batiștei 15, București. Accesul la eveniment este liber.

Programul reunește lucrări din creația compozitorilor: Johannes Brahms, Gabriel Fauré, Erik Satie, G. Gimenez, P. Sorozábal, Antonin Dvořák, Giuseppe Verdi, Nikolai Rimski-Korsakov, Aleksandr Grechaninov, César Cui, Mihail Glinka.

Yolanda Constantinescu este soprană, regizor de teatru muzical și operă, doctor în muzică, membră titulară în Divizia de Istoria Ştiinţei (DIS) în cadrul Comitetului Român pentru Istoria şi Filosofia Ştiinţei și Tehnicii (CRIFST) din Academia Română din 2007; membră în Comitetul Director al Asociaţiei Române a Femeilor în Artă (ARFA) din 2005; membră în colectivul de redacţie la Editura Universităţii „Transilvania” Braşov.

Activitatea interpretativă în calitate de artist liric cuprinde spectacole de operă şi operetă, concerte vocal-simfonice, recitaluri de arii şi lieduri în ţară şi în străinătate: Italia, Austria, Germania, Regatul Unit al Marii Britanii, Cehia, Grecia, Japonia, Elveţia, Ungaria, Bulgaria, Rusia. Înregistrări CD şi DVD, inclusiv cu muzică contemporană, emisiuni de radio în România, Marea Britanie, Germania, Ungaria, Austria. Montări operă şi lucrări de muzică contemporană în ţară şi străinătate.

În calitate de solist, artista a participat la festivaluri naționale și internaționale precum: Festivalul Internațional „Zilele Muzicii Contemporane” de la Bacău, Festivalul Internațional „Zilele Muzicii Noi” de la Chișinău, Festivalul Internațional „George Enescu” de la București. De asemenea, a susținut numeroase recitaluri în Marea Britanie, Ungaria, Cehia, Norvegia, Italia, Germania, Austria și Japonia. De asemenea, artista a mai participat și la cursuri internaţionale de specializare (canto şi regie) coordonate de Edith Wiens, Julia Hamari, Siegfriend Jerusalem, Peter Wilson, Jane Irwin, Sylvia Greenberg, Wilm Vernocchi, Inge Borkh, Beate Bosshart-Mumme, Gwynne Geyer, Andrei Şerban, Peter Brook.

Studii:
Doctorand la Facultatea de Filosofie Universitatea București (UB); doctor în muzică sub îndrumarea prof. univ.dr. Liviu Dănceanu la Universitatea Națională de Muzică București; stagiu de cercetare pentru teza de doctorat la Faculté des Lettres, Langues et Sciences Humaines Universitatea des Hautes-Alsace Muhlhouse – Colmar, Franța, 2011;

Studii de master: Comunicare publică în domeniul securității și apărării la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, Studii de securitate și analiza informațiilor la Facultatea de Sociologie, Universitatea din București; Studii de cultură și civilizație ebraică centrul „Goldstein Goren” Facultatea de Litere Universitatea din București; Exegeză Biblică și Hermeneutică la Institutul Teologic, Universitatea din București; Arhitectură Vernaculara și Spațiul Sacru la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”; Master cultural interdisciplinar în limba germană la Facultatea de Filosofie, Universitatea din București;

Studii de licență: Universitatea Națională de Muzică București; Facultatea de Teologie Universitatea București; Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică București.

Ieronim Buga este absolvent al Academiei de Muzică Bucureşti, secţia Dirijat Cor Academic şi secţia Pian. Din 1994 este angajat ca artist liric şi artist instrumentist în cadrul mai multor instituţii culturale bucureştene: Filarmonica „George Enescu”, Orchestra Naţională Radio, Corul Naţional de Cameră „Madrigal”. A participat la numeroase turnee în Spania, Germania, Danemarca, Elveţia. Are o bogată activitate de pianist acompaniator şi este membru al mai multor ansambluri camerale.

 


Recital Sopranos

 

 

O seară de excepție: Recital de Soprane

Vă invităm să vă bucurați de o seară muzicală la Casa de Cultură „Friedrich Schiller” din București. Pe scenă vor urca sopranele Ștefania Vorniceanu, Cătălina Sima, Daria Bârzu și Olga Florea, care vor încânta publicul cu interpretări de excepție.

Programul va fi completat de talentata pianistă Ioana Găină-Cojuharov, sub regia lui Daniel Găină-Cojuharov, iar evenimentul va fi prezentat de muzicologul Teodora Constantinescu.

Detalii eveniment:

📅 Data: Miercuri, 19 martie 2025
🕖 Ora: 19:00
📍 Locație: Casa de Cultură „Friedrich Schiller”
🏛️ Adresa: Strada Batiștei, nr. 15, București
🎟️ Intrare liberă

Rezervați-vă această dată pentru o seară dedicată artei muzicale de înaltă calitate. Vă așteptăm cu drag să fiți alături de noi!

 


Concert de muzică clasică „Prietenie Vieneza: Haydn & Mozart”

 

 

În cadrul stagiunii de concerte intitulate Muzicienii Filarmonicii „George Enescu” se prezintă, Filarmonica „George Enescu” București, Primăria Municipiului București și Casa de Cultură „Friedrich Schiller” organizează concertul de muzică clasică „Prietenie Vieneza: Haydn & Mozart”, susținut de soprana 𝗦𝗶𝗺𝗼𝗻𝗮-𝗡𝗶𝗰𝗼𝗹𝗲𝘁𝗮 𝗝𝗶𝗱𝘃𝗲𝗮𝗻𝘂, fagotistul Laurențiu Darie și pianistul 𝐈𝐞𝐫𝐨𝐧𝐢𝐦 𝐁𝐮𝐠𝐚. Evenimentul se va desfășura miercuri, 26 martie 2025, de la ora 𝟭𝟴.𝟬𝟬, la sediul 𝗖𝗮𝘀𝗲𝗶 𝗦𝗰𝗵𝗶𝗹𝗹𝗲𝗿 (str. Batiștei 15, București).

În program:

  • A. Mozart – Allegro din Sonata nr.1 pentru fagot li pian, KV 305
  • Franz Joseph Haydn – Auf starkem Fittiche – Recitativ și Arie îngerul Gabriel, din oratoriul Die Schöpfung (Creațiunea), pentru soprană și pian;
  • A.Mozart – Abendempfindung, KV 523, aranjament pentru fagot și pian;
  • Franz Joseph Haydn – Nun beut die Flur – Arie îngerul Gabriel, din oratoriul Die Schöpfung (Creațiunea), pentru soprană și pian;
  • A. Mozart – Sonata în Si bemol Major KV 292, Allegro-Andante-Rondo, pentru fagot și pian;
  • Franz Joseph Haydn – Arie Euridice, din opera L’anima del filosofo (Orfeu), pentru soprană și pian.

𝗣𝗿𝗼𝗳. 𝗱𝗿. 𝗦𝗶𝗺𝗼𝗻𝗮-𝗡𝗶𝗰𝗼𝗹𝗲𝘁𝗮 𝗝𝗶𝗱𝘃𝗲𝗮𝗻𝘂 este artist liric, solistă a Filarmonicii „George Enescu” din București și doctor în muzică, cu o teză despre hermeneutica muzicii germane. A obținut numeroase certificate de specializare post-doctorale, naționale și internaționale. Începând cu debutul solistic la vârsta de 19 ani, repertoriul sopranei Simona Nicoleta Jidveanu este în continuă expansiune se constituie din importante roluri de operă precum: Violetta Valery din opera La Traviata, Gilda din opera Rigoletto, Amalia din opera I Masnadieri de Giuseppe Verdi, Königin der Nacht – Regina Nopții din opera Flautul fermecat de Mozart, Konstanze din opera Răpirea din Srai de Mozart, Lucia din opera Lucia de Lammermoor de Donizzetti, Elvira din Puritani de Vincenzo Bellini, Amina din La Sonnambula de Bellini, precum și roluri importante în opere contemporane. Simona Jidveanu este invitata permanentă a multor festivaluri internaționale de elită și realizează turnee în țări precum: Austria, Germania, Olanda, Republica Moldova, Italia, Franța. În 2015 a obținut marele premiu al prestigiosului Concurs Internațional de Canto „Georges Enesco” Paris.

Laurențiu Darie a început studiul fagotului încă din copilărie la Liceul de Artă Dimitrie Cuclin din Galați, pe care l-a continuat la Universitatea Națională de Muzică din București. Studiile au fost urmate de un stagiu la München, unde a lucrat cu profesorul Marco Postinghel. A colaborat cu numeroase orchestre din străinătate precum: Orchestra Simfonică din München, Orchestra Simfonică Națională a Libanului, Orchestra de Stat din Mexic și Orchestra Waltzer din Viena. A concertat ca solist cu Laurea Armonica, Trio Veritas, cvintetul Consonus, Collegio Stravagante etc. A susținut concerte în Italia, Franța, Japonia, Mexic și Australia. Din 1998 este membru al Filarmonicii „George Enescu” din București. În anul 2011 a fost selecționat să se alăture YouTube Symphony Orchestra susținând cu aceasta un concert transmis în direct pe site-ul Youtube, în Sydney (Australia). Concertul din 2011 a fost cel mai vizionat concert live de pe internet, iar Laurențiu Darie a fost considerat de către Los Angeles Times ca fiind unul dintre cei mai buni instrumentiști. A obținut titlul științific de doctor în Muzică la Universitatea Națională de Muzică din București și este solist fagot-șef de partidă în Orchestra Filarmonicii „George Enescu” din București.

𝐈𝐞𝐫𝐨𝐧𝐢𝐦 𝐁𝐮𝐠𝐚 este absolvent al Academiei de Muzică Bucureşti, Secţia Dirijat Cor Academic şi Secţia Pian. Din 1994 este angajat ca artist liric şi artist instrumentist în cadrul mai multor instituţii culturale bucureştene: Filarmonica „George Enescu”, Orchestra Naţională Radio, Corul Naţional de Cameră „Madrigal”. A participat la numeroase turnee în Spania, Germania, Danemarca, Elveţia. Are o bogată activitate de pianist acompaniator şi este membru al mai multor ansambluri camerale.

 


Recital Vocal „Zarzuele și Lieduri Rusești”


 

În cadrul stagiunii de concerte intitulate Muzicienii Filarmonicii „George Enescu” se prezintă, Casa de Cultură „Friedrich Schiller” și Filarmonica „George Enescu” București organizează recitalul vocal „Zarzuele și lieduri rusești”, susținut de soprana Yolanda Constantinescu și pianista Inna Oncescu. Evenimentul se va desfășura vineri, 28 februarie 2025, de la ora 17:00, la sediul Casei Schiller din strada Batiștei 15, București. Accesul la eveniment este liber.

Programul reunește lucrări din creația compozitorilor: G. Gimenez, R. Chapi, MF. Cabellero, P. Sorozébal, Miguel Marqués, F.A. Barbieri, P. Luna, Nikolaj Rimski-Korsakov, Aleksandr Dargomijski, Aleksandr Varlamov, Piotr Ilici Ceaikovski, Aleksandr Grechaninov, Mihail Glinka.

Yolanda Constantinescu este soprană, regizor de teatru muzical și operă, doctor în muzică, membră titulară în Divizia de Istoria Ştiinţei (DIS), în cadrul Comitetului Român pentru Istoria şi Filosofia Ştiinţei și Tehnicii (CRIFST) din Academia Română din 2007; membră în Comitetul Director al Asociaţiei Române a Femeilor în Artă (ARFA) din 2005; membră în colectivul de redacţie la Editura Universităţii „Transilvania” Braşov. Activitatea interpretativă în calitate de artist liric cuprinde spectacole de operă şi operetă, concerte vocal-simfonice, recitaluri de arii şi lieduri în ţară şi în străinătate: Italia, Austria, Germania, Regatul Unit al Marii Britanii, Cehia, Grecia, Japonia, Elveţia, Ungaria, Bulgaria, Rusia. Înregistrări CD şi DVD, inclusiv cu muzică contemporană, emisiuni de radio în România, Marea Britanie, Germania, Ungaria, Austria. Montări operă şi lucrări de muzică contemporană în ţară şi străinătate.

Studii legate de specializarea muzicală: Licenţă la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti – secţia Canto şi Regie de teatru muzical; Doctor în muzică la Universitatea Națională de Muzică București, sub îndrumarea prof.univ.dr. Liviu Dănceanu. Participă la cursuri internaţionale de specializare (canto şi regie) coordonate de Edith Wiens, Julia Hamari, Siegfriend Jerusalem, Peter Wilson, Jane Irwin, Sylvia Greenberg, Wilma Vernocchi, Inge Borkh, Beate Bosshart- Mumme, Gwynne Geyer, Andrei Şerban, Peter Brook.

În calitate de solist, artista a participat la festivaluri naționale și internaționale, precum: Festivalul Internațional „Zilele Muzicii Contemporane” de la Bacău, Festivalul Internațional „Zilele Muzicii Noi” de la Chișinău, Festivalul Internațional „George Enescu” de la București. De asemenea, a susținut numeroase recitaluri în Marea Britanie, Ungaria, Cehia, Norvegia, Italia, Germania, Austria și Japonia.

Inna Oncescu a studiat pianul la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București. A urmat cursuri de specializare la Weimar, cu V. Gornostaeva si D. Zechlin, la Szombathely (Ungaria), la seminariile Bartok, cu Imre Rohman, G. Kurtag si G. Sebok, iar la București cu pianista Maria Fotino. La concursurile naționale şi internaționale a fost distinsă cu Premiul I la Concursul de Muzică de Camera de la Braşov; Medalie la Festivalul Interbalcanic de la Salonic (Grecia); Premiul ATM pentru interpretarea muzicii contemporane românești; Premiul al II lea la Concursul Internațional de la Caltanissetta (Italia); Premiul pentru acompaniament de lied la Concursul de Canto G. Dima de la Cluj; Diplomă ca membru de onoare SIMC pentru activitatea de promovarea muzicii contemporane româneşti și străine, atât ca solistă, cât și ca membru şi conducător al formației Repertorium.

A susţinut numeroase recitaluri de pian solo şi de muzică de cameră în ţară şi în străinătate. A efectuat turnee în Anglia, Germania, Spania, Italia, Grecia şi Moldova. A realizat numeroase înregistrări la Radio (2000 min) și televiziune. A fost invitată să participe la numeroase festivaluri naționale şi internaționale (Festivalul „George Enescu”, Săptămâna internațională a muzicii Noi, Festivalul „I. Perlea”, Festivalul Interbalcanic de la Salonic, Festivalul Muzicii Medievale de la Sighișoara). Are 3 CD-uri editate: Concertul pentru pian și orchestra nr. 2 de Nicolae Brânduş; Suita pentru pian Impresii din Muzeul Satului de Carmen Petra-Basacopol; Lieduri franceze – Les chemin de l’amour, cu soprana Claudia Pop. Din 2005 este doctor în muzică, iar în 2011 a obținut bursa George Enescu la Paris. În prezent este cadru didactic asociat dr. la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.

 


IUBIREA NOASTRĂ – Integtrala liricii de dragoste de Gabriel Faure, pentru soprană și pian

 

 

În cadrul stagiunii de concerte intitulate Muzicienii Filarmonicii „George Enescu” se prezintă,
Filarmonica „George Enescu” București, Primăria Municipiului București și Casa de Cultură
„Friedrich Schiller” organizează concertul „Iubirea noastră. Integrala liricii de dragoste de
Gabriel Faure, pentru soprană și pian”, susținut de soprana Simona Nicoleta Jidveanu,
acompaniată de pianistul Ieronim Buga. Evenimentul se va desfășura miercuri, 26 februarie
2025, de la ora 18.00, la sediul Casei Schiller (str. Batiștei 15, București).

 

Programul cuprinde compoziții de Gabriel Faure:

Hymne
Mandoline
Barcarolle
Adieu
Nell
Fleur Jetee
Apres Un Reve
Notre Amour

 

Prof. dr. Simona Nicoleta Jidveanu este artist liric, solistă a Filarmonicii „George Enescu” din
București și doctor în muzică, cu o teză despre hermeneutica muzicii germane. A obținut
numeroase certificate de specializare post-doctorale, naționale și internaționale. Începând cu
debutul solistic la vârsta de 19 ani, repertoriul sopranei Simona Nicoleta Jidveanu este în
continuă expansiune se constituie din importante roluri de operă precum: Violetta Valery din
opera La Traviata, Gilda din opera Rigoletto, Amalia din opera I Masnadieri de Giuseppe Verdi,
Königin der Nacht – Regina Nopții din opera Flautul fermecat de Mozart, Konstanze din opera
Răpirea din Srai de Mozart, Lucia din opera Lucia de Lammermoor de Donizzetti, Elvira din
Puritani de Vincenzo Bellini, Amina din La Sonnambula de Bellini, precum și roluri importante
în opere contemporane. Simona Jidveanu este invitata permanentă a multor festivaluri
internaționale de elită și realizează turnee în țări precum: Austria, Germania, Olanda, Republica
Moldova, Italia, Franța. În 2015 a obținut marele premiu al prestigiosului Concurs Internațional
de Canto „Georges Enesco” Paris.

 

Ieronim Buga este absolvent al Academiei de Muzică Bucureşti, Secţia Dirijat Cor Academic şi
Secţia Pian. Din 1994 este angajat ca artist liric şi artist instrumentist în cadrul mai multor
instituţii culturale bucureştene: Filarmonica „George Enescu”, Orchestra Naţională Radio, Corul
Naţional de Cameră „Madrigal”. A participat la numeroase turnee în Spania, Germania,
Danemarca, Elveţia. Are o bogată activitate de pianist acompaniator şi este membru al mai
multor ansambluri camerale.

 


 

Recital vocal „Metamorfoze”,

În cadrul stagiunii de concerte intitulate Muzicienii Filarmonicii „George Enescu” se prezintă, Casa de Cultură „Friedrich Schiller” și Filarmonica „George Enescu” București organizează recitalul vocal „Metamorfoze”, susținut de soprana Yolanda Constantinescu și pianistul Ieronim Buga. Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 25 ianuarie 2025, de la ora 18:30, la sediul Casei Schiller din strada Batiștei 15, București. Accesul la eveniment este liber.

Programul reunește lucrări din creația compozitorilor: Felix Mendelssohn-Bartholdy, Aleksandr Dargomijski, Piotr Ilici Ceaikovski, Cesar Cui, Mihail Glinka, Gleb Ceaikovski-Meresanu, Eugeniu Coca, Semion Zlatov, David Ghersfeld, Carmen Petra-Basacopol și George Enescu.

Yolanda Constantinescu este soprană, regizor de teatru muzical și operă, doctor în muzică, membră titulară în Divizia de Istoria Ştiinţei (DIS), în cadrul Comitetului Român pentru Istoria şi Filosofia Ştiinţei și Tehnicii (CRIFST) din Academia Română din 2007; membră în Comitetul Director al Asociaţiei Române a Femeilor în Artă (ARFA) din 2005; membră în colectivul de redacţie la Editura Universităţii „Transilvania” Braşov. Activitatea interpretativă în calitate de artist liric cuprinde spectacole de operă şi operetă, concerte vocal-simfonice, recitaluri de arii şi lieduri în ţară şi în străinătate: Italia, Austria, Germania, Regatul Unit al Marii Britanii, Cehia, Grecia, Japonia, Elveţia, Ungaria, Bulgaria, Rusia. Înregistrări CD şi DVD, inclusiv cu muzică contemporană, emisiuni de radio în România, Marea Britanie, Germania, Ungaria, Austria. Montări operă şi lucrări de muzică contemporană în ţară şi străinătate.

Studii legate de specializarea muzicală: Licenţă la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti – secţia Canto şi Regie de teatru muzical; Doctor în muzică la Universitatea Națională de Muzică București, sub îndrumarea prof.univ.dr. Liviu Dănceanu. Participă la cursuri internaţionale de specializare (canto şi regie) coordonate de Edith Wiens, Julia Hamari, Siegfriend Jerusalem, Peter Wilson, Jane Irwin, Sylvia Greenberg, Wilma Vernocchi, Inge Borkh, Beate Bosshart- Mumme, Gwynne Geyer, Andrei Şerban, Peter Brook.

Artista a participat, în calitate de solist, la festivaluri naționale și internaționale, precum: Festivalul Internațional „Zilele Muzicii Contemporane” de la Bacău, Festivalul Internațional „Zilele Muzicii Noi” de la Chișinău, Festivalul Internațional „George Enescu” de la București. De asemenea, a susținut numeroase recitaluri în Marea Britanie, Ungaria, Cehia, Norvegia, Italia, Germania, Austria și Japonia

Ieronim Buga este absolvent al Academiei de Muzică Bucureşti, secţia Dirijat Cor Academic şi secţia Pian. Din 1994 este angajat ca artist liric şi artist instrumentist în cadrul mai multor instituţii culturale bucureştene: Filarmonica „George Enescu”, Orchestra Naţională Radio, Corul Naţional de Cameră „Madrigal”. A participat la numeroase turnee în Spania, Germania, Danemarca, Elveţia. Are o bogată activitate de pianist acompaniator şi este membru al mai multor ansambluri camerale.

 

Recital vocal-instrumental

În cadrul stagiunii de concerte intitulate Muzicienii Filarmonicii „George Enescu” se prezintă, Filarmonica „George Enescu” București, Primăria Municipiului București și Casa de Cultură „Friedrich Schiller” organizează concertul „Românesc 200%”, susținut de soprana 𝗦𝗶𝗺𝗼𝗻𝗮-𝗡𝗶𝗰𝗼𝗹𝗲𝘁𝗮 𝗝𝗶𝗱𝘃𝗲𝗮𝗻𝘂, fagotistul Laurențiu Darie și pianistul 𝐈𝐞𝐫𝐨𝐧𝐢𝐦 𝐁𝐮𝐠𝐚.
Evenimentul se va desfășura luni, 27 ianuarie 2025, de la ora 𝟭𝟴.𝟬𝟬, la sediul 𝗖𝗮𝘀𝗲𝗶 𝗦𝗰𝗵𝗶𝗹𝗹𝗲𝗿 (str. Batiștei 15, București).

Programul cuprinde următoarele arii, romanțe, rapsodii, lieduri, tangouri și cântece românești:
 Rapsodie dobrogeană, pentru fagot și pian – Paul Jelescu
 Am un leu și vreau să-l beu, arie pentru soprană și pian
 Aoleo! – arie pentru soprană și pian ***
 E Vero Tango, pentru fagot și pian – Șerban Nichifor
 Două fete spală lână, arie pentru soprană și pian ***
 Eu te-am iubit , romanță pentru soprană și pian – Șerban Nichifor
 Doină, pentru soprană și pian – Eusebiu Mandicevski
 Dans românesc nr.2, pentru fagot și pian – Dumitru Ionel
 Suspine crude, romanță pentru soprană și pian ***
 Știi tu când te țineam pe brațe ***

𝗣𝗿𝗼𝗳. 𝗱𝗿. 𝗦𝗶𝗺𝗼𝗻𝗮-𝗡𝗶𝗰𝗼𝗹𝗲𝘁𝗮 𝗝𝗶𝗱𝘃𝗲𝗮𝗻𝘂 este artist liric, solistă a Filarmonicii „George Enescu” din București și doctor în muzică, cu o teză despre hermeneutica muzicii germane. A obținut numeroase certificate de specializare post-doctorale, naționale și internaționale. Începând cu debutul solistic la vârsta de 19 ani, repertoriul sopranei Simona Nicoleta Jidveanu este în continuă expansiune se constituie din importante roluri de operă precum: Violetta Valery din opera La Traviata, Gilda din opera Rigoletto, Amalia din opera I Masnadieri de Giuseppe Verdi, Königin der Nacht – Regina Nopții din opera Flautul fermecat de Mozart, Konstanze din opera Răpirea din Srai de Mozart, Lucia din opera Lucia de Lammermoor de Donizzetti, Elvira din Puritani de Vincenzo Bellini, Amina din La Sonnambula de Bellini, precum și roluri importante în opere contemporane. Simona Jidveanu este invitata permanentă a multor festivaluri internaționale de elită și realizează turnee în țări precum: Austria, Germania, Olanda, Republica Moldova, Italia, Franța. În 2015 a obținut marele premiu al prestigiosului Concurs Internațional de Canto „Georges Enesco” Paris.

Laurențiu Darie a început studiul fagotului încă din copilărie la Liceul de Artă Dimitrie Cuclin din Galați, pe care l-a continuat la Universitatea Națională de Muzică din București. Studiile au fost urmate de un stagiu la München, unde a lucrat cu profesorul Marco Postinghel. A colaborat cu numeroase orchestre din străinătate precum: Orchestra Simfonică din München, Orchestra Simfonică Națională a Libanului, Orchestra de Stat din Mexic și Orchestra Waltzer din Viena. A concertat ca solist cu Laurea Armonica, Trio Veritas, cvintetul Consonus, Collegio Stravagante etc. A susținut concerte în Italia, Franța, Japonia, Mexic și Australia. Din 1998 este membru al Filarmonicii „George Enescu” din București. În anul 2011 a fost selecționat să se alăture YouTube Symphony Orchestra susținând cu aceasta un concert transmis în direct pe site-ul Youtube, în Sydney (Australia). Concertul din 2011 a fost cel mai vizionat concert live de pe internet, iar Laurențiu Darie a fost considerat de către Los Angeles Times ca fiind unul dintre cei mai buni instrumentiști. A obținut titlul științific de doctor în Muzică la Universitatea Națională de Muzică din București și este solist fagot-șef de partidă în Orchestra Filarmonicii „George Enescu” din București.

𝐈𝐞𝐫𝐨𝐧𝐢𝐦 𝐁𝐮𝐠𝐚 este absolvent al Academiei de Muzică Bucureşti, Secţia Dirijat Cor Academic şi Secţia Pian. Din 1994 este angajat ca artist liric şi artist instrumentist în cadrul mai multor instituţii culturale bucureştene: Filarmonica „George Enescu”, Orchestra Naţională Radio, Corul Naţional de Cameră „Madrigal”. A participat la numeroase turnee în Spania, Germania, Danemarca, Elveţia. Are o bogată activitate de pianist acompaniator şi este membru al mai multor ansambluri camerale.

 

Recital „In Memoriam Carmen Petra-Basacopol”,

În cadrul stagiunii de concerte intitulate Muzicienii Filarmonicii „George Enescu” se prezintă, Primăria Municipiului București prin Casa de Cultură „Friedrich Schiller” și Filarmonica „George Enescu” București organizează recitalul „In Memoriam Carmen Petra-Basacopol”, susținut de soprana Yolanda Constantinescu și pianista Inna Oncescu, care se va desfășura joi, 31 octombrie 2024, de la ora 18.00, la sediul Casei Schiller din strada Batiștei 15, București,

Programul reunește cele mai frumoase lieduri din creația compozitoarei Carmen Petra-Basacopol.

YOLANDA CONSTANTINESCU, soprană, regizor de teatru muzical și operă, doctor în muzică, membră titulară în Divizia de Istoria Ştiinţei (DIS), în cadrul Comitetului Român pentru Istoria şi Filosofia Ştiinţei și Tehnicii (CRIFST) din Academia Română din 2007; membră în Comitetul Director al Asociaţiei Române a Femeilor în Artă (ARFA) din 2005; membră în colectivul de redacţie la Editura Universităţii „Transilvania” Braşov. Activitatea interpretativă în calitate de artist liric cuprinde spectacole de operă şi operetă, concerte vocal-simfonice, recitaluri de arii şi lieduri în ţară şi în străinătate: Italia, Austria, Germania, Regatul Unit al Marii Britanii, Cehia, Grecia, Japonia, Elveţia, Ungaria, Bulgaria, Rusia. Înregistrări CD şi DVD, inclusiv cu muzică contemporană, emisiuni de radio în România, Marea Britanie, Germania, Ungaria, Austria. Montări operă şi lucrări de muzică contemporană în ţară şi străinătate.

Studii legate de specializarea muzicală: Licenţă la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti – secţia Canto şi Regie de teatru muzical; Doctor în muzică la Universitatea Națională de Muzică București, sub îndrumarea prof.univ.dr. Liviu Dănceanu. Participă la cursuri internaţionale de specializare (canto şi regie) coordonate de Edith Wiens, Julia Hamari, Siegfriend Jerusalem, Peter Wilson, Jane Irwin, Sylvia Greenberg, Wilma Vernocchi, Inge Borkh, Beate Bosshart- Mumme, Gwynne Geyer, Andrei Şerban, Peter Brook.

INNA ONCESCU a studiat pianul la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București. A urmat cursuri de specializare la Weimar, cu V. Gornostaeva si D. Zechlin, la Szombathely (Ungaria), la seminariile Bartok, cu Imre Rohman, G. Kurtag si G. Sebok, iar la București cu pianista Maria Fotino. La concursurile naționale şi internaționale a fost distinsă cu Premiul I la Concursul de Muzică de Camera de la Braşov; Medalie la Festivalul Interbalcanic de la Salonic (Grecia); Premiul ATM pentru interpretarea muzicii contemporane românești; Premiul al II lea la Concursul Internațional de la Caltanissetta (Italia); Premiul pentru acompaniament de lied la Concursul de Canto G. Dima de la Cluj; Diplomă ca membru de onoare SIMC pentru activitatea de promovare a muzicii contemporane româneşti și străine, atât ca solistă, cât și ca membru şi conducător al formației Repertorium.

A susţinut numeroase recitaluri de pian solo şi de muzică de cameră în ţară şi în străinătate. A efectuat turnee în Anglia, Germania, Spania, Italia, Grecia şi Moldova. A realizat numeroase înregistrări la Radio (2000 min) și televiziune. A fost invitată să participe la numeroase festivaluri naționale şi internaționale (Festivalul „George Enescu”, Săptămâna internațională a muzicii Noi, Festivalul „I. Perlea”, Festivalul Interbalcanic de la Salonic, Festivalul  Muzicii Medievale de la Sighișoara). Are 3 CD-uri editate: Concertul pentru pian și orchestra nr. 2 de Nicolae Brânduş; Suita pentru pian Impresii din Muzeul Satului de Carmen Petra-Basacopol; Lieduri franceze – Les chemin de l’amour, cu soprana Claudia Pop. Din 2005 este doctor în muzică, iar în 2011 a obținut bursa George Enescu la Paris. În prezent este cadru didactic asociat dr. la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.

 

Recital de lied cu cele mai frumoase melodii germane dedicate Zilei Unității Germane.

În cadrul stagiunii de concerte intitulate Muzicienii Filarmonicii „George Enescu” se prezintă, Primăria Municipiului București prin Casa de Cultură „Friedrich Schiller” și Filarmonica „George Enescu” București organizează miercuri, 9 octombrie 2024, de la ora 18.00, la sediul Casei Schiller, un recital de lied cu cele mai frumoase melodii germane dedicate Zilei Unității Germane. Recitalul este susținut de soprana Simona-Nicoleta Jidveanu, acompaniată la pian de prof. dr. Ieronim Buga. Intrarea este liberă.

Programul cuprinde lucrări semnate de compozitorii: Joseph Haydn, Johannes Brahms, Franz Schubert, Felix Mendelssohn, Franz Liszt, Johann Strauss II, Franz Lehar, Gustav Mahler, Richard Strauss, Richard Wagner.

Repertoriu:

  • Joseph Haydn, Gott erhalte Franz der Kaiser
  • Johannes Brahms, Du mein eizig Licht
  • Gustav Mahler, Erinnerung
  • Franz Schubert, Gretchen am Spinrade
  • Franz Liszt, Es rauscht die Winde
  • Richard Strauss, Liebeshymnus
  • Johann Strauss II, Wiener Blut
  • Richard Wagner, Schlafin meiner Arm
  • Felix Mendelssohn, Suleika
  • Franz Lehar, Meine Lippen sie küssen so heiß

Prof. dr. Simona-Nicoleta Jidveanu este artist liric, solistă a Filarmonicii „George Enescu” din București și doctor în muzică, cu o teză despre hermeneutica muzicii germane. A obținut numeroase certificate de specializare post-doctorale, naționale și internaționale. Începând cu debutul solistic la vârsta de 19 ani, repertoriul sopranei Simona Nicoleta Jidveanu este în continuă expansiune se constituie din importante roluri de operă precum: Violetta Valery din opera La Traviata, Gilda din opera Rigoletto, Amalia din opera I Masnadieri de Giuseppe Verdi, Königin der Nacht – Regina Nopții din opera Flautul fermecat de Mozart, Konstanze din opera Răpirea din Srai de Mozart, Lucia din opera Lucia de Lammermoor de Donizzetti, Elvira din Puritani de Vincenzo Bellini, Amina din La Sonnambula de Bellini, precum și roluri importante în opere contemporane. Simona Jidveanu este invitata permanentă a multor festivaluri internaționale de elită și realizează turnee în țări precum: Austria, Germania, Olanda, Republica Moldova, Italia, Franța. În 2015 a obținut marele premiu al prestigiosului Concurs Internațional de Canto „Georges Enesco” Paris.

Ieronim Buga este absolvent al Academiei de Muzică Bucureşti, secţia Dirijat Cor Academic şi secţia Pian. Din 1994 este angajat ca artist liric şi artist instrumentist în cadrul mai multo instituţii culturale bucureştene: Filarmonica „George Enescu”, Orchestra Naţională Radio, Corul Naţional de Cameră „Madrigal”. A participat la numeroase turnee în Spania, Germania, Danemarca, Elveţia. Are o bogată activitate de pianist acompaniator şi este membru al mai multor ansambluri camerale.


Recital vocal „Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai”

În cadrul stagiunii de concerte intitulate Muzicienii Filarmonicii „George Enescu” se prezintă, Primăria Municipiului București prin Casa de Cultură „Friedrich Schiller” și Filarmonica „George Enescu” București organizează joi, 26 septembrie 2024, de la ora 18.00, recitalul vocal „Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai” susținut de soprana Yolanda Constantinescu și pianistul Ieronim Buga, care se va desfășura la sediul Casei Schiller (str. Batiștei 15, București). Intrarea este liberă.

Programul reunește lucrări semnate de: Doru Popovici, Felicia Donceanu, Livia Teodorescu-Ciocănea, Paul Constantinescu, Carmen Petra-Basacopol, Tache Popescu.

YOLANDA CONSTANTINESCU, soprană, regizor de teatru muzical și operă, doctor în muzică, membră titulară în Divizia de Istoria Ştiinţei (DIS), în cadrul Comitetului Român pentru Istoria şi Filosofia Ştiinţei și Tehnicii (CRIFST) din Academia Română din 2007; membră în Comitetul Director al Asociaţiei Române a Femeilor în Artă (ARFA) din 2005; membră în colectivul de redacţie la Editura Universităţii „Transilvania” Braşov. Activitatea interpretativă în calitate de artist liric cuprinde spectacole de operă şi operetă, concerte vocal-simfonice, recitaluri de arii şi lieduri în ţară şi în străinătate: Italia, Austria, Germania, Regatul Unit al Marii Britanii, Cehia, Grecia, Japonia, Elveţia, Ungaria, Bulgaria, Rusia. Înregistrări CD şi DVD, inclusiv cu muzică contemporană, emisiuni de radio în România, Marea Britanie, Germania, Ungaria, Austria. Montări operă şi lucrări de muzică contemporană în ţară şi străinătate.

Studii legate de specializarea muzicală: Licenţă la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti – secţia Canto şi Regie de teatru muzical; Doctor în muzică la Universitatea Națională de Muzică București, sub îndrumarea prof.univ.dr. Liviu Dănceanu. Participă la cursuri internaţionale de specializare (canto şi regie) coordonate de Edith Wiens, Julia Hamari, Siegfried Jerusalem, Peter Wilson, Jane Irwin, Sylvia Greenberg, Wilma Vernocchi, Inge Borkh, Beate Bosshart- Mumme, Gwynne Geyer, Andrei Şerban, Peter Brook.

IERONIM BUGA este absolvent al Academiei de Muzică Bucureşti, secţia Dirijat Cor Academic şi secţia Pian. Din 1994 este angajat ca artist liric şi artist instrumentist în cadrul mai multor instituţii culturale bucureştene: Filarmonica „George Enescu”, Orchestra Naţională Radio, Corul Naţional de Cameră „Madrigal”. A participat la numeroase turnee în Spania, Germania, Danemarca, Elveţia. Are o bogată activitate de pianist acompaniator şi este membru al mai multor ansambluri camerale.


Concert susținut de baritonul Victor URSU
acompaniat de Duo pianistic Ana și Marius BOLDEA.

 

Continuând frumoasa tradiție a seratelor muzicale cu prezentări de muzică clasică, de operă sau prelucrări folclorice Primăria Municipiului București și Casa de Cultură „Friedrich Schiller” vă invită marți 28 ianuarie 2020, 0ra 18,30 la un concert susținut de baritonul Victor URSU acompaniat de Duo pianistic Ana și Marius BOLDEA.

Muzica este o lege morală. Ea dă suflet universului, aripi gândirii, avânt închipuirii, farmec tinereții, viață și veselie tuturor lucrurilor. Ea este esența ordinii, înălțând sufletul către tot ce este bun, drept și frumos.”                                                                                                                                                            (PLATON ( 429 Î Hr.)

A cânta este cu adevărat un alt fel de a respira.” Rainer Maria RILKE ( 1875-1926)

Repertoriul va cuprinde: Georg Friedrich HANDEL( 1685-1759), Giuseppe VERDI(1813-1901),Wolfgang Amadeus MOZART(1756-1791), Vincenzo BELLINI( 1801-1835), Stanislao GASTALDON(1861-1939), Ernesto de CURTIS( 1875-1937), OsmanPerez FREIRE( (1880-1930), Enrico TOSELLI(1883-1926), Vincenzo di CHIARA(1864-1937), Dan MIZRAHY(1926-2010), Mihai BREDICEANU(1920-2005).

Muzica este o revelație mai mare decât toată înțelepciunea și filosofia.” (Ludwig van BEETHOVEN (1770-1827)

Victor URSU, 1970  –  Cofondator al corului de cameră PRELUDIU condus și astăzi de dirijorul Voicu Enăchescu. Studii particulare de canto cu maeștrii renumiți: Claudia Saghin, Cornelia Gavrilescu, Emil Marinescu, Maria Moreanu, prof. Nicolae Gafton. Solist colaborator al Filarmonicii George  Enescu. 1982 – 2000  Organizator de spectacole muzicale pentru Baroul București cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, împreună cu Corul PRELUDIU și artiști ai Operei Române (Robert Nagy, Mihaela Stanciu, Anda Pop) . 1985 – 1989 Turnee cu Compania de Operă din Milano în Germania, Austria, Elveția, Danemarca, Anglia, Franța. 2006 – 2018 Concerte și serate muzicale la Brașov cu participarea sopranei Anda Pop (Opera Brașov), violoncelistului Anton Niculescu (Filarmonica Brașov), a pianistelor Verona Maier si Ana Maria Negrea.

Ana și Marius BOLDEA, absolvenți ai studiilor universitare de licență și master la Universitatea Naționala de Muzică București, formează un duo pianistic (4 mâini – 2 piane) din anul 2014. Sunt finaliști în cadrul Concursului Internațional de duo Suzana Szörenyi și laureați ai Concursului Internațional Pro piano, la categoria 4 mâini în anul 2015. Au o bogată activitate concertistică, susținând recitaluri de duo pianistic atât în București, cât și în alte orașe din țară. Au participat la masterclass-uri de duo cu pianiștii Octavian Renea, Caterina Vivarelli și Josu de Solaun. Din 2014 sunt colaboratori permanenți ai Casei de Cultură „Friedrich Schiller” din București. Au debutat la Ateneul Român în noiembrie 2017 cu integrala Dansurilor ungare de J. Brahms la 4 mâini, iar în aprilie 2018 susțin la Brașov un recital de duo pianistic în cadrul festivalului de muzică de cameră Brassovia. În  anul 2018 obțin două premii I¸ la categoria pian 4 mâini,  la Concursurile Internaționale „Sabin Păutza” – Reșița și „Pro Piano” – București. În același an, duo-ul face parte din proiectul ,,Connect Arts” și realizează o înregistrare la Radio România. În luna noiembrie 2018, duo-ul obține premiul I la Concursul Național ,,Eduard Caudella” – secțiunea Muzică de cameră –de la Iași. În  2019, duo-ul obține premiul al II-lea la Concursul Național „Mihail Jora”, desfășurat la București, iar în luna mai, duo-ul interpretează Concertul în re minor pentru două piane și orchestră de F. Poulenc la UNMB alături de Orchestra Universitaria sub bagheta lui Alexandru Ganea. În lunile mai și iunie, duo-ul concertează de trei ori pe Scena Mare a Ateneului Român, odată pe Scena Mică, precum și la Ambasada Elveției și la Muzeul Cotroceni. În luna septembrie 2019 duo-ul participă la Concursul Internațional ,,Umanitaria” desfășurat la Milano. Din septembrie 2019 sunt profesori titulari la două dintre Școlile gimnaziale de Arte din București. În noiembrie 2019 -recital la Ateneul Român cu ocazia lansării unui nou număr al Revistei „Memoria”. La 1 decembrie, au susținut la Casa de Cultură din Rădăuți un recital dedicat Zilei Naționale, prin proiectul „Klavier Art”.

Concert: Orchestra Regională de Tineret (Kreisjugend-Orchester) din Ludwigsburg (Germania).

6_09_ Afis Concert_28.08.15_OK-page-001Casa de Cultură „Friedrich Schiller” (str. Batisteistr. nr. 15) vă invită duminică, 06 Septembrie, la ora 18.00 la Universitatea Populară „Ioan I. Dalles” (Bd. Nicolae Bălcescu nr. 18) unde va concerta Orchestra Regională de Tineret (Kreisjugend-Orchester) din Ludwigsburg (Germania). Evenimentul este organizat în colaborare cu Forumul German de Tineret din Regiunea Extracarpatică, cu sediul la București.(Intrarea liberă!)
Între 31 august și 12 septembrie orchestra va întreprinde un turneu în România. În cadrul acestui turneu vor concerta la Agnita, Brașov, Cisnădie, și București.
În data de 18 noiembrie 1989 a fost înființată în mod oficial orchestra de tineret (KJO). Din 1990 a preluat rolul de dirijor José Mali și KJO s-a transformat într-o orchestră de înaltă clasă, devenind un simbol al regiunii. Acestui fapt îi stau drept dovadă printre altele concertele de succes din Franța, Anglia sau Italia. Nivelul de performanță al orchestrei a fost confirmat și de dobândirea locului 2 la un concert internațional de specialitate ce a avut loc la Praga, în 1997. În mai 1998 José Mali și-a luat rămas bun de la funcția sa și a fost numit dirijor onorific. De atunci orchestra este condusă de Roland Haug.
Ar ocupa foarte mult spațiu să menționăm toate activitățiile și concertele acestei orchestre extraordinare. Tot ce putem face este să constatăm faptul că KJO este o componentă indispensabilă a vieții culturale din regiune. Ea este compusă la ora actuală din aproximativ 85 de membri cu vârste cuprinse între 13 și 21 de ani, care sunt selectații fie în cadrul unor preselecții, fie pe baza rezultatelor școlare foarte bune din domeniul muzical. KJO revine constant în centrul atenției prin concerte și turnee speciale, sub conducerea lui Roland Haug.
Numeroasele turnee ale tinerilor muzicieni au avut loc printre altele în Franța, Anglia, Ungaria, Italia, Cehia, Irlanda și Africa de Sud. În 2007 au cucerit chiar și continentul asiatic prin participarea la Festivalul Summer Band de pe insula Jeju din Corea de Sud.
Împlinirea a 25 de ani de existență în 2014 a fost sărbătorită cu două concerte speciale în Ludwigsburg. Orchestra de Tineret reprezintă la ora actuală bucuria de a concerta și a preluat rolul de ambasador al muzicii și în afara regiunii, respectiv țării unde a fost înființată (Germania).

Intrarea liberă!

Orchestra de suflători Karpaten ShowHans Groza

DSC_0216_2.Orchestra de suflători „Karpaten – Show” a fost înființată în 1997 la inițiatiava lui Hans Groza, a doamnei Mariana Duliu și a lui Dr. Klaus Fabritius, președintele Forumului Democrat al Germanilor din Regiunea Extracarpatică. Ei continuă tradiția renumitei orchestre de suflători ce a existat la Casa Schiller în anii 70 și 80 sub conducerea lui Emil Franz și Andreas Bretz și care se numea de asemenea „KARPATEN – SHOW”.  Au fost adesea în turnee organizate de Casa Schiller și filialele Forumului Democrat al Germanilor din România pentru reprezentanții minorității germane la Brașov, Mediaș, Sibiu, Galați, Iași, Constanța ș.a.

Anual au concertat la Bazarul de Crăciun și Festivalul Berii, manifestări organizate de Ambasada Germaniei la București.

Orchestra are un repertoriu bogat şi variat, se pretează la activităţi specifice cum ar fi: festivaluri, congrese, conferinţe, dineuri, simpozioane, expoziţii, baluri celebre e.t.c.
Hans Groza – este un instrumentist şi un dirijor cu multă experienţă, fost solist în Orchestra radio Bucureşti şi orchestra Erfurt Germania, are experienţă şi ca profesor de muzică la catedra pentru instrumente de suflat unde a predat vreme de 15 ani la Şcoala de muzică din Salzburg – Austria

Hans Groza
Tf: 0727309110

Lasă un răspuns