Club turistic

Proiecții pentru luna iunie 2022

În cadrul evenimentelor dedicate educației permanente Primăria Municipiului București și Casa de Cultură „Friedrich Schiller”, Clubul turistic  Imagini din toată lumea organizează   marți  21 iunie 2022 ora 18,00 conferința cu imagini cu tematică montană” Expediție montană în Pamir – Ascensiune pe Vf. Korzhenevskaya 7105 m ”, prezinta Alexandru Băran

Asia Centrala contine masive muntoase grandioase, cu inaltimi mari, intr-un climat dur, frig, ger, vant. Vom porni intr-o expeditie in renumitul Pamir, Varful Korzhenevskaya / Pik Ozodi alt. 7105 m, o aventura in sine, cu solicitari in multe privinte, dar mai ales, cu abilitati de alpinism hivernal din partea celor ce se incumeta. Insa clipa atingerii unui varf, la peste 7000 m, in acele conditii aspre, denota o bucurie imensa si momente de neuitat !
Membrii expeditiei : Alexandru Baran, Daniel Toader, Alexandru Grigorescu

” Everest, primul pas … ”

evocare de Mihail Cernat

Everest – Al Treilea Pol al Pamantului, are, desigur, multe istorisiri, datorita expeditiilor ce s-au perindat acolo. Insa, in lumea montana la nivel mondial, exista si persista o controversa de notorietate: cine a pasit primul pe varf ?…

Despre invitatul serii : Alexandru Băran
meteorolog ca profesie, absolvent a doua facultati din cadrul Universitatii Bucuresti
Alpinist cu palmares in numeroase trasee dificile din Romania, precum si in munti inalti de pe mai multe continente: Europa, Asia, Africa, in trasee de dificultate.
Sustinator de conferinte in mediul educational si public.

Mihail Cernat : inginer ca profesie, pasionat de alpinism si mers pe munte
ascensiuni in Alpi, America de Sud, Asia Centrala, Africa
trasee montane si alpine parcurse in Romania
autor de articole montane, publicate in reviste de profil
laureat al premiului Asociatiei Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism din Romania / AJTR
prezentator si organizator de conferinte cu tematica montana

Intrarea la eveniment este gratuita !

Va asteptam !

Mihail Cernat  coordonator – organizator

Proiecții pentru luna mai 2022

În cadrul evenimentelor dedicate educației permanente Primăria Municipiului București și Casa de Cultură „Friedrich Schiller”, Clubul turistic  Imagini din toată lumea organizează   marți  17 mai 2022, ora 18,00 conferința cu imagini de tematică montană: Trasee montane de iarnă și Everest, evocare”. Prezintă: ing. Mihail Cernat.

Trasee montane de iarna

La ceas de primavara vom privi retrospectiv, dar si admirativ la sezonul hibernal, cu imagini din diverse trasee montane parcurse in condiții specifice anotimpului rece. Deși dificultățile mersului pe munte pe timp de iarnă depașesc cu mult condițiile din timpul verii, iarna are cu siguranță farmecul ei !

Everest, evocare

Ca întotdeauna, în tradiția conferințelor montane din cadrul Clubului turistic  Imagini din toată lumea al Casei Schiller, în acestă perioadă din an aducem la rampă pagini de istorie montană din Marii Munți ai Lumii, cu expedițiile lor, cu alpiniștii care au cutezat să le atingă vârfurile, plătind uneori prețul suprem pentru năzuințele lor. În seara evenimentului vom evoca Muntele EVEREST – Cel mai înalt munte de pe glob.

Mihail Cernat inginer ca profesie, pasionat de alpinism și mers pe munte, ascensiuni în Alpi, America de Sud, Asia Centrală, Africa, trasee montane și alpine parcurse în România, autor de articole montane, publicate în reviste de profil, prezentator și organizator de conferințe cu tematică montană.

Evenimentul se va desfășura în limba română, 

Participarea la eveniment la sediul instituției cu o programare prealabilă: e-mail cultura@casaschiller.ro, info@casaschiller.ro

Recomandăm purtarea măştii în sala de conferinţe.

 

Lasă un răspuns