Vernisajul expoziției de rășină epoxidică „Magie lichidă – Capodopere în rășină epoxidică”

 

Foto: Nini Vasilescu

În cadrul evenimentelor dedicate promovării artiștilor plastici contemporani, Casa de Cultură „Friedrich Schiller” prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București organizează marți, 3 octombrie 2023, ora 18.00, vernisajul expoziției de rășină epoxidică „Magie lichidă – Capodopere în rășină epoxidică”, realizată de artistul plastic Adriana NĂSTĂSOIU.

Prezintă:

Daniela Carmen PAVEL, vicepreședinte Asociația Artiștilor Plastici – București

Dumitru Nicolae CHILIA, președinte Asociația Artiștilor Plastici – București

Aristotel BUNESCU, directorul Agenției de Presă Culturală și Sportivă, membru în Consiliul Director al Asociației Artiștilor Plastici – București

„Am urmărit încă de la început activitatea Adrianei Năstăsoiu. Setea de cunoaștere, imaginația și pasiunea pentru rășină epoxidică au dus la evoluția ei și la nivelul la care este acum. Lucrările ei, pline de culoare și în special nuanțele de albastru, ne-au încântat de multe ori privirile în cadrul expozițiilor membrilor Asociației Artiștilor Plastici”. (Daniela Carmen PAVEL, vicepreședinte Asociația Artiștilor Plastici – București)

„Adriana Năstăsoiu este artista care impresionează puternic pe toată lumea. Am scris și am vorbit mereu cu emoție despre distinsa doamnă Adriana Năstăsoiu. În primul rând, poartă numele mamei mele. În al doilea rând, la multe expoziții de artă, printre picturi apăreau niște lucrări încântătoare venite parcă de pe altă planetă. Ulterior am aflat că erau lucrate în rășină epoxidică. Undeva, pe Calea Victoriei, în locul în care am copilărit și am trăit vârsta de aur a tinereții, aflu că doamna Adriana Năstăsoiu pregătește prima sa expoziție personală. Țin minte că, la o expoziție de la Muzeul Geologic Național din București, gazdele noastre au fost impresionate de compozițiile realizate de Adriana Năstăsoiu. În mod sigur, tot așa vor fi și cu oamenii care vor intra la prima sa expoziție personală”. (Aristotel BUNESCU, directorul Agenției de Presă Culturală și Sportivă, membru în Consiliul Director al Asociației Artiștilor Plastici – București)

Adriana NĂSTĂSOIU este absolventă a Facultății de Metalurgie. Este atestată în Arte combinate, iar din 2021 este membru în Asociația Artiștilor Plastici din București. Lucrează cu rășină epoxidică de 4 ani, realizând lucrări unicate. Fiind autodidactă, a experimentat toate tehnicile de lucru cu rășină și a predat această artă în cadrul cursului „Atelierul cu rășină”. A participat la numeroase expoziții personale, în grup sau împreună cu membrii Asociației Artiștilor Plastici din București, după cum urmează:

– „Național Noaptea Designerilor” (Cercul Militar Național)

– „Homo sum” (Sala Dalles)

‐ „Piatră, sticlă și lumină” (Muzeul Geologic Național)

– „Femeia între tradiție și emancipare” (Muzeul Țăranului Român)

– „Eppur si muove” (Biblioteca Academiei Române)

– „Treziri” (Teatrul Național I.L. Caragiale București)

Expoziția poate fi vizitată în perioada 3-19 octombrie 2023, după următorul program: luni, între orele 10:00-18:00, și marți-vineri, între orele 10:00-16:00.

Evenimentul se va desfășura în limba română și va fi transmis online prin intermediul platformei Zoom. Intrarea este liberă. Pentru participare în sistem online: transmiteți un e-mail la adresa cultura@casaschiller.ro și veți primi în timp util link-ul pentru conectare online. Înregistrarea video a conferinței va putea fi vizionată din 10 octombrie 2023 pe site-ul și pagina de Facebook a instituției.