Vernisajul expoziției de fotografie „Tradiții”, realizată de dr. Klaus FABRITIUS


Cu ocazia Zilei Unității Germane, 3 octombrie 2023, pentru a aduce un omagiu istoriei tradițiilor germane, mărturiilor culturale, păstrate astăzi pentru viitor, din landul Bavaria, Casa de Cultură „Friedrich Schiller” prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București organizează joi, 5 octombrie 2023, ora 17:00, vernisajul expoziției de fotografie „Tradiții”, realizată de dr. Klaus FABRITIUS.

Ai grijă de prezent. Fiecare stare, fiecare clipă are o valoare infinită, căci acesta este reprezentantul unei veșnicii întregi. (Johann Wolfgang von Goethe, poet german, ilustru gânditor și om de știință, una dintre cele mai de seamă personalități ale culturii universale, 1749-1832)

Prezintă:

Dr. Klaus FABRITIUS, Președinte F.D.G.R. Forumul Regional – Regiunea Extracarpatică

Participă:

Christiane Gertrud COSMATU, Președinte F.D.G.R. București

Carmen COBLIȘ, Director Executiv, F.D.G.R Forumul Regional – Regiunea Extracarpatică

Coordonatorul proiectului: Aurora FABRITIUS

Tradiția înseamnă transmiterea continuă a unui conținut cultural de-a lungul istoriei, de la un eveniment generator sau un trecut imemorabil. Acest patrimoniu intangibil poate fi vectorul identității unei comunități umane. În sensul său absolut, tradiția este o memorie și o idee, o conștiință colectivă, alături de datoria de a da mai departe și a îmbogăți. Este definiția exactă a dicționarelor, elocventă, iar alegerea landului Bavaria, landul federal situat în partea de sud-est a Germaniei, cu capitala la München, al treilea oraș ca mărime din Germania și unul dintre cele mai prospere orașe europene. Important centru cultural și artistic încă din timpul Sfântului Imperiu Roman și al Imperiului German, München este cu adevărat un oraș încântător care are o cultură de peste 1000 de ani, cu numeroase muzee, grădini zoologice, parcuri, teatre, opere, spectacole grandioase, muzică, universități renumite, faimos pentru arhitectura impresionantă, vizitatorii fiind atrași de atmosfera cosmopolită, de gastronomia locală, de zecile de sortimente de bere și de muzica bavareză. Expoziția prezentată surprinde în acest an, în urmă cu 2 săptămâni inaugurarea tradiționalei Sărbători cu renumit fast „Oktoberfest”, cel mai renumit festival, cu o tradiție de peste 200 de ani, organizat la mijlocul lunii septembrie până în luna octombrie. (Dr. Klaus FABRITIUS)

Dr. Klaus FABRITIUS este membru titular al Academiei de Științe Agricole și Silvice din România, cercetător științific, ICDPP, București, cu peste 250 lucrări de specialitate (entomofaunistică, combatere biologică, toxicologie) publicate în reviste de prestigiu din țară și din străinătate, semnatar a peste 10 volume științifice, Diplomă de excelență din partea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Este președintele Asociației pentru Combaterea Vectorilor în Igiena Publică (ARCVIP), președintele Forumului Democrat al Germanilor din România – Regiunea Extracarpatică, membru fondator al Clubului Humboldt România, membru fondator și președinte al Clubului Leica, aflat sub egida Forumului Democrat al Germanilor din București și a Casei Schiller.

Expoziția poate fi vizitată luni, între orele 10:00-18:00, și marți-vineri, între orele 10:00-16:00, în perioada 05-18 octombrie 2023.

Evenimentul se va desfășura în limba română și va fi transmis online prin intermediul platformei Zoom. Pentru participare în sistem online: transmiteți un e-mail la adresa cultura@casaschiller.ro și veți primi în timp util link-ul pentru conectare online. Înregistrarea video a conferinței va putea fi vizionată din 13 octombrie 2023 pe site-ul și pagina de Facebook a instituției.