Lansarea volumului de versuri „Clipe intersectate”, semnat de Cristiana Vărășteanu

 

 

 

 

 

În cadrul evenimentelor dedicate literaturii române contemporane, Casa de Cultură „Friedrich Schiller” prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București organizează, 17 octombrie 2023, ora 18.00, lansarea volumului de versuri „Clipe intersectate”, semnat de Cristiana Vărășteanu.
Prezintă:
Ioan N. ROȘCA, scriitor
Narcis ZĂRNESCU, scriitor
Silvan G. ESCU, scriitor
George VLAICU, scriitor
Participă: Valentin AJDER, directorul Editurii Eikon
Moment teatral: actorii Magda BĂCESCU și Ștefan APOSTOL
Ilustrația muzicală: Fernanda ROMILA și Cristiana VĂRĂȘTEANU (pian), Valentin AJDER (chitară)

Volumul Clipe intersectate, cu care debutează Cristiana Vărășteanu, este consistent prin construcție lirică bine așezată, convingător și exprimat într-un stil propriu, șlefuit în cea mai mare parte și permanent perfectibil. Poeta este înzestrată cu talent și cu reală predispoziție de a ne oferi oricând noi surprize editoriale, de valoare, pe măsura muncii și a inspirației inscripționate în versuri. Autoare sensibilă, care privește lumea din jurul ei cu dragoste și înțelegere, Cristiana Vărășteanu extrage valențele lirice ale poeziei sale dintr-un temperament special, al unei tinere femei care renaște mereu, se bucură, iubește și se regăsește pe sine în culorile pastelate ale cuvântului. Întocmai artistului plastic, Cristiana este creatoare de versuri cu o cromatică bogată, o compoziție echilibrată și o tehnică originală, o armonie între clasic și modern, oferind cititorului o stare de bine, reconfortantă. Am speranța, pe deplin justificată de bogăția metaforică pe care am întâlnit-o între copertele acestei opere, că numele ei va deveni unul de referință, destul de cunoscut și apreciat în rândul poeților contemporani de pretutindeni. Succes acestei lansări în marea literatură universală! (George VLAICU, redactor de carte)

Cristiana VĂRĂȘTEANU este absolventă a Facultății de Drept și avocat în Baroul București. A debutat cu poezii în Take a break, revista Liceului C.A. Rosetti, în perioada când era elevă. Ulterior a publicat versuri în numeroase reviste literare, precum Armonii culturale, Amurg sentimental, Arena literară, Clubul artelor Giurgiu XXl, Nord literar, Rotonda Valahă, Convorbiri literar-artistice, Astralis, Roua stelară (Chișinău), Sintagme codrene, Flacăra lui Adrian Păunescu, Uscând o lacrimă, Luceafărul de vest, Surâsul Bucovinei, Vlașca – istorie, cultură, civilizație și altele. De asemenea, a publicat mai multe poezii în Antologia Eminescu, un vis în așteptare, ce a văzut lumina tiparului în anul 2022, la editura Waldpress. Moderatoare de televiziune, membră a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, semnează rubrici permanente în revista Cronica Timpului, fiind, în același timp, editor coordonator și senior editor la revistele Uscând o lacrimă, respectiv Vlașca – istorie, cultură, civilizație.

Evenimentul se va desfășura în limba română și va fi transmis online prin intermediul platformei Zoom. Intrarea este liberă. Pentru participare în sistem online: transmiteți un e-mail la adresa cultura@casaschiller.ro și veți primi în timp util link-ul pentru conectare online. Înregistrarea video a conferinței va putea fi vizionată din 26 octombrie 2023 pe site-ul și pagina de Facebook a instituției