Seară literară: PETER LUYENDYK (GERMANIA) CITEŞTE din ROMANUL POLIŢIST „SUBEXPUS” și din POVESTIRI SCURTE


Casa de Cultură „Friedrich Schiller” și editura UniScripta au organizat în 27.05.2011 seara literară: Peter Luyendyk (Germania) citeşte din romanul poliţist „Subexpus” şi din povestiri scurte. 

Peter Luyendyk este cetăţean olandez. A activat ca foto-reporter în Anglia şi Franţa. În Germania şi a lucrat la departamentul de vânzări al unei companii internaţionale Duty-Free, iar ulterior s-a lansat în activităţi independente.

Experienţa  acumulată dealungul numeroaselor sale călătorii, de afaceri sau private, în diferite ţări, l-a determinat pe Peter Luyendyk să-şi povestească amintirile atât în povestiri scurte, cât şi în romane poliţiste.

Datorită participării la seminare de creaţie literară la Universitatea din Frankfurt autorul a reuşit să-şi îmbunătăţească stilul.

Luyendyk locuieşte în Hofheim din Taunus, este căsătorit şi are trei fii.

„Doris s-a săturat până peste cap. Îşi urăşte soţul miliardar, care o înnebuneşte cu zgârcenia lui. Acesta trebuie să „dispară“! Dar cum? Începe să citească literatură poliţistă, dar cu toate că nu găseşte o metodă potrivită pentru a–l înlătura, nu renunţă aşa de uşor. Într-un articol dintr-un ziar despre sinucigaşi, care au sărit de pe Podul Golden Gate din San Francisco, găseşte ideea perfectă.

Îi propune soţului ei, a cărui hobby este fotografia, o excursie la stâncile de la malul mării. După ce a reuşit să îşi împingă soţul de pe stânci, vrea să-şi savureze în sfârşit viaţa, în calitate de moştenitoare putred de bogată şi văduvă veselă. …“ (Peter Luyendyk)