Seară literară: PETER LUYENDYK (GERMANIA) CITEŞTE din ROMANUL POLIŢIST “SUBEXPUS” și din POVESTIRI SCURTE


Casa de Cultură „Friedrich Schiller” și editura UniScripta au organizat în 27.05.2011 seara literară: Peter Luyendyk (Germania) citeşte din romanul poliţist “Subexpus” şi din povestiri scurte. 

Peter Luyendyk este cetăţean olandez. A activat ca foto-reporter în Anglia şi Franţa. În Germania şi a lucrat la departamentul de vânzări al unei companii internaţionale Duty-Free, iar ulterior s-a lansat în activităţi independente.

Experienţa  acumulată dealungul numeroaselor sale călătorii, de afaceri sau private, în diferite ţări, l-a determinat pe Peter Luyendyk să-şi povestească amintirile atât în povestiri scurte, cât şi în romane poliţiste.

Datorită participării la seminare de creaţie literară la Universitatea din Frankfurt autorul a reuşit să-şi îmbunătăţească stilul.

Luyendyk locuieşte în Hofheim din Taunus, este căsătorit şi are trei fii.

„Doris s-a săturat până peste cap. Îşi urăşte soţul miliardar, care o înnebuneşte cu zgârcenia lui. Acesta trebuie să „dispară“! Dar cum? Începe să citească literatură poliţistă, dar cu toate că nu găseşte o metodă potrivită pentru a–l înlătura, nu renunţă aşa de uşor. Într-un articol dintr-un ziar despre sinucigaşi, care au sărit de pe Podul Golden Gate din San Francisco, găseşte ideea perfectă.

Îi propune soţului ei, a cărui hobby este fotografia, o excursie la stâncile de la malul mării. După ce a reuşit să îşi împingă soţul de pe stânci, vrea să-şi savureze în sfârşit viaţa, în calitate de moştenitoare putred de bogată şi văduvă veselă. …“ (Peter Luyendyk)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *