Expoziția conceptuală “TRANSPAREZE”-ALFONSO BALDARI


Casa de Cultură „Friedrich Schiller” a organizat în 24.06.2011 vernisajul expoziției conceptuală Transpareze,  a pictorului Alfonso Baldari. A prezentat: Vasile Mureșan Murivale.

 „Manifestul despre verticalism a fost publicat în 14 aprilie 2007. Verticalismul este o viziune simbolică, iar viziunea simbolică în cadrul acestei expoziţii este transparenţa.

Transparenţa este, în practică, ceea ce transpare, ceea ce apare dincolo, respectiv a trece dincolo de prima imagine. Sensul este o viziune a „dincolo”-ului, înţeles ca ceea ce nu se vede, însă există. Aş spune, în acest punct, că e mai degrabă un concept, decât un artificiu  al însumării culorilor. Scopul principal a ceea ce artistul doreşte să exprime este de a-l determina pe celălalt să privească dincolo de culoare, să nu se oprească la prima percepţie vizuală. S-ar putea numi o „viziune a lui <<dincolo>>”. Operele expuse sunt, prin natura lor, minimaliste, fiind legate de arta conceptuală.”   (Alfonso Baldari)

Alfonso Baldari

– născut în 4 decembrie 1949 la Bari (Italia); debutează în 1984 expunând la galeIria Il

Diagramma(Milano) a lui Luciano Inga-Pin, promotor al grupării artistice „I nuovi-nuovi”;

– 1978 și 1980 participă la Bienala de la Veneția cu opere ce au un caracter informal;

– din 1979 organizează expoziții personale la Bari, Milano, Roma, Parma, Modena,Bologna,

Padova și participă la expoziții de grup la Pekin, Berlin, Expo Arte Bologna, Expo Arte Padova,

Expo Arte Bari;

– critici de artă care au analizat opera sa: Luciano Inga-Pin (Milano), Achilie Bonito Oliva (Roma), Anna d’Elia (Bari), Cristina Deutsch (București), Angelo Montanari (Bari), Giorgio Segato, etc..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *