Expozitie de quilt-uri pentru copii

Casa de Cultură „Friedrich Schiller” (strada Batiștei nr. 15) vă invită joi, 19 mai 2016, ora 17.00, la vernisajul expoziţiei de quilt-uri a artistelor Alexandrina Popescu și Alexandra Filotti.

Expoziția va fi deschisă în perioada 19.05 – 1.06.2016.

Prezintă: Alexandrina Popescu și Alexandra Filotti

Ilustrația muzicală: Cristian Balaș (vioară)

19_05_16_quilt_afis_A3_colorCasa de Cultură „Friedrich Schiller” găzduiește de aproape 16 ani expoziții de quilt-uri. Publicul este familiarizat deja cu aceste obiecte: cuverturi de pat matlasate, genți, sacoșe, obiecte de îmbrăcăminte, fețe de masă decorative, obiecte decorative de Crăciun etc.

De această dată, expozantele Alexandrina Popescu și Alexandra Filotti vor expune quilt-uri pentru copii: cuverturi pentru pătuțul copilului sau un fel de covorașe pe care copilul se poate juca.

„Pasiunea de a uni peticele a apărut în viața mea în 1995, după ce am vizitat o expoziție de quilt-uri  în Germania. Mi-a plăcut așa de mult, am învățat și am lucrat foarte mult… nu mai știu numărul quilt-urilor făcute.

Lucrul de mână este şi la noi în ţară o preocupare în timpul liber. Folosind metode tradiţionale şi moderne se pot realiza QUILT-URI, ce transmit impresii, stări, sentimente evocatoare de evenimente din viaţa fiecăruia, a familiei, a prietenilor. Evident asta presupune să iubeşti materialele textile, să le oferi şansa de a avea o nouă viaţă, realizând prin îmbinarea lor un nou material şi anume patchwork-ul.

Am organizat cursuri  pentru a da mai departe ceea ce știam. M-am bucurat să văd românce interesate de acest hobby iubit de femei din toată lumea. M-am străduit în toate modurile să fac, pe cît posibil, cunoscut patchwork-ul și la noi în România. Am călătorit, am vizitat expoziții, am cunoscut oameni minunați și țările lor. Îmi petrec timpul placut! Am dăruit quilt-uri celor dragi. Acestea sunt o parte dintre beneficiile pasiunii mele.

La Casa Schiller am participat la prima expoziție în 2003 împreună cu alte trei expozante (USA, Germania și Franța), pe care le-am cunoscut, evident, datorită acestei pasiuni.”

Alexandrina Popescu

„Fiecare obiect este unicat, hand made. Este realizat din materiale viu colorate sau pastelate, imprimeuri potrivite pentru copii. Copiii le vor îndrăgi și se vor atașa de ele. Aceste păturici sînt un cadou potrivit în orice ocazie, la aniversare, la botez. Pe de altă parte pot avea și o latură instructivă, vor învăța să distingă culorile, să recunoască forme geometrice, animăluțe etc. Quilt-urile pentru copii pot fi personalizate în execuția lor, pot fi folosite materiale recuperate din hăinuțele copilului. Cînd copilul va crește, acest quilt va rămîne o amintire dragă.“

Alexandra Filotti

DSC03495 - Copy - CopyDSC03482DSC03509 DSC03502 - Copy - Copy DSC03537 - Copy (2) DSC03544 - Copy DSC03546 - Copy DSC03552 - Copy