Despre Tot şi din Toate, de G.I. Gurdjieff.

Casa de Cultură „Friedrich Schiller”, Primăria Municipiului București și Asociația Institutul Gurdjieff din România vă invită vineri, 22 noiembrie 2019, ora 18.30, la evenimentul de prezentare a traducerilor autorizate în limba română ale cărților din cele trei serii, grupate sub titlul Despre Tot şi din Toate”, de G.I. Gurdjieff.

Prezintă:
Cantemir MAMBET, președintele Institutului Gurdjieff din România
Andrei ȘERBAN, regizor
Ilustrație muzicală: Diana ZĂVĂLAȘ (pian)

Așa cum însuși autorul ne spune, cele trei serii sunt compuse după cum urmează:
Prima serie: Trei cărţi sub titlul O critică obiectiv imparţială a vieţii omului sau Povestirile lui Belzebut către nepotul său.
A doua serie: Două cărţi sub titlul comun Întâlniri cu oameni remarcabili.
A treia serie: Cinci cărţi sub titlul Viaţa e reală doar atunci când „Eu sunt“.
Toate scrise conform unor principii complet noi de raționament logic şi direcţionate către soluţionarea următoarelor trei probleme fundamentale:
Prima serie: Pentru a nimici fără milă şi fără niciun fel de compromis, în sentimentele şi activitatea mentală a cititorului, credinţele şi punctele de vedere înrădăcinate în el de secole, despre tot ceea ce există în lume.

A doua serie: Pentru a-l familiariza pe cititor cu materialul necesar unei reedificări şi pentru a-i dovedi soliditatea şi buna lui calitate.

A treia serie: Pentru a ajuta la naşterea unei reprezentări veritabile şi nefanteziste a lumii reale – în sentimentele şi activitatea mentală a cititorului – şi nu a acelei lumi iluzorii pe care o percepe acum”.     (Cantemir MAMBET)

Lansarea va găzdui totodată sesiuni de lectură și ascultarea unor piese muzicale. Evenimentul se va desfășura în limba română. Intrarea este liberă.