Lansarea volumului „TREZIREA DRAGONULUI”

Casa de Cultură „Friedrich Schiller” (str. Batiștei nr. 15) și Primăria Municipiului București vă invită marți 26 noiembrie 2019, ora 16.00, la lansarea volumului „Trezirea dragonului”, semnat de Corneliu Zeana.

Cartea a fost selectată la Târgul Internațional de Carte Beijing 2019.

Prezintă:
Dr. Corneliu ZEANA

Participă:
ZHAO LEI, consilier al Ambasadei Republicii Populare Chineze în România

„Cartea de față prezintă, în succesiunea capitolelor, fațete ale unui caleidoscop, un mozaic puternic impregnat cu viață și culoare, așa cum se prezintă China de astăzi, preocupată intens de prezent, dar mai cu seamă de viitor. De un viitor cu orizont îndepărtat. China îndeplinește toate condițiile pentru o înălțare durabilă, potrivit unui model necopiat și puțin influențat de afară. 

Trezirea Dragonului începe să zguduie lumea. Chinezii sunt popor numeros, dar aceasta nu este suficient pentru afirmare. Neamul restrâns al lui Alexandru cel Mare i-a cucerit la început pe greci, iar apoi întreaga lume care conta la vremea sa. Macedo-Armânii, care se consideră moștenitori genetic al acelui neam glorios de odinioară, se văd astăzi amenințați cu deznaționalizarea, adică pierderea identității prin dizolvare în toate statele balcanice în care viețuiesc, mai cu seamă în Grecia și România. Multe popoare mici dispar, în dinamica globalizării multipolare. Cu chinezii nu se va petrece acest lucru, dimpotrivă, țara lor devine un important pol de putere mondială. ” (Dr. Corneliu ZEANA)

Dr. Corneliu Zeana este doctor în medicină, medic Primar în Cardiologie şi Medic Primar în Medicina Internă. În 1962 a fondat dispensarul şi casa de nașteri din comuna Muiereasca, apoi devine cadru didactic la Facultatea de Medicină „Carol Davila”.

A prezentat și publicat peste 500 de lucrări pe teme medicale în ţară si străinătate, în reviste de cel mai înalt prestigiu ştiințific (International Journal of Cardiology, New England Medical Journal s.a.). Dr. Corneliu Zeana a fost ales membru de onoare al Crucii Roșii Române precum si al Radiodifuziunii Române (inclus și in Fonoteca de Aur). A realizat peste 400 de emisiuni radio pe diverse teme. În prezent este vicepreședinte al Biroului Societații Medicilor Scriitori si Publiciști Români, membru al Uniunii Scriitorilor Români, al Uniunii Ziariștilor Profesioniști și al Uniunii Epigramiștilor Români. 

Zeana a publicat de asemenea lucrări de beletristică, precum „Trei Secole după Milescu”, „Nu trădaţi vă rog!”, „Umoristice”, „Alternanțe”, „Jurnalism – O artă efemeră?”, pentru care i-a fost acordat in 2017 premiul Uniunii Ziariștilor Profesioniști, volumul de poezie „Când va cădea o stea”, „Rodeo Pegas”, „Poante Spumante”.

Evenimentul se va desfășura în limba română. Intrarea este liberă.