Conferinta cu tematica montană „WEISSHORN, un vârf dintre vârfuri”

Casa de Cultură „Friedrich Schiller” prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București (PMB) și Clubul turistic „Imagini din toată lumea” vă invită miercuri, 31 mai 2023, incepand cu ora 18:00 ” la conferinta cu tematica montană „WEISSHORN, un vârf dintre vârfuri”

Prezintă : Mihail Cernat

Weisshorn este tot o Piramidă a Alpilor, precum renumitul Matterhorn, însă mai puţin cunoscută, ambele fiind situate în Elveţia. Ascensiunea până pe Vârf este mai dificilă comparativ cu cel renumit, impunând pasaje de căţărare mixtă: pe stâncă şi pe zăpadă întărită, cu diverse procedee de coardă: asigurări, traversee, rapeluri. Alpiniştii trebuie să parcurgă o creastă foarte aeriană şi expusă. Însă bucuria atingerii Vârfului aduce fericire şi emoţii aparte. Va invitam, asadar, la o seara dedicata ascensiunii unui superb vârf din Ţara Cantoanelor, alaturandu-va pas cu pas echipei ce va expune traseul pana la altitudinea de 4505 m, cu peisaje frumoase, de neuitat.

Mihail Cernat coordonator – organizator al evenimentului, inginer ca profesie, pasionat de alpinism si mers pe munte ascensiuni in Alpi, America de Sud, Asia Centrala, Africa numeroase trasee montane si alpine parcurse in Romania autor de articole montane, publicate in reviste de profil prezentator si organizator de conferinte cu tematica montana