Conferința cu diapozitive CELE MAI FRUMOASE BISERICI-CETĂȚI DIN TRANSILVANIA


Casa de Cultură „Friedrich Schiller” în  cadrul Clubului de Turism “Impresii de calatorie din toata lumea” a organizat în  14 mai 2002 conferința cu diapozitive “Cele mai frumoase biserici-cetati din Transilvania”, prezentată de inginerul Cristian Sencovici.

“Se cunosc putine regiuni în lume, unde sunt adunate atât de multe monumente de cultură pe un spațiu foarte restrâns. Atunci când prințul moștenitor al Marii Britanii, Prince Charles, a vizitat prima oară Transilvania, afirma încântat ca aici ar trebui instituit un parc național, pentru a pastra nealterată aceasta zonă. El se referea la inima Transilvaniei, unde de secole se înalța, în toate localitatile sașesti de odinioară, biserici-cetati mândre, care au nu numai valoare arhitectoniăa, ci sunt și locuri de atractie peisagistica, etnografiă si turistică. Vă prezentăm astăzi unele din cele mai importante biserici-cetăți, cu gândul de a va trezi curiozitatea pentru toate cele aproape 200 rămase, care merită în orice caz sa fie vizitate.” (Cristian Sencovici)

Cristian Sencovici inginer de drumuri şi poduri din Bucureşti, a umblat, şi datorită meseriei, foarte mult prin ţară. Nu-i de mirare, că deja din tinereţe şi-a procurat un aparat fotografic. Pentru că de la început l-a atras peisajul românesc. Şi asta nu s-a schimbat până astăzi. Deşi între timp fotografiază tot, ceea ce ochiul său format consideră că merită să fie reţinut, inima sa bate mereu pentru peisajul românesc atât de variat. A ţinut cca. 40 de prezentări cu diapozitive la „Casa Schiller” Bucureşti, în ţară şi în Germania.