Carnaval tradițional german pentru adulți

Orchestra de suflători Karpaten-Show Trupa de teatru Improvisneyland Dans: Monica Dumitrescu și Gabriel Milea

Casa de Cultură „Friedrich Schiller“ și Forumul Democrat al Germanilor din București au organizat în  5 februarie 2011 Carnavalul Tradițional German pentru adulți, o tradiție care se sărbătorește din anul 1957, de la înființarea Casei  Schiller.

De unde provine tradiția carnavalului?

Acest carnaval “Fasching”sau “Fastnacht” este o sărbătoare tradiţională germană, serbată înca din evul mediu, care marchează începutul postului Paştelui. La această sărbătoare oamenii se costumau şi astfel li se acorda şansa de a vorbi liber cu sau despre cei care îi conduceau. Totodată se deghizau și pentru a alunga spiritele rele și demonii iernii pentru a-i alunga și a grăbi venirea primăverii. În prezent carnavalul se serbează pentru bucuria de a se costuma și din dorința de a rupe rutina iernii și a întâmpina primăvara.

În program:

Participarea orchestrei de suflători Karpaten-Show la carnaval a devenit deja tradiție. Împreună cu dirijorul  Hans Groza ne fascinează în fiecare an cu muzică germană la carnaval, sărbătoarea de Paște și de Crăciun. Repertoriul lor cuprinde printre altele valsuri, marșuri, polci și muzică de dans.

Trupa Improvisneyland s-a format în martie 2008 prin fuziunea trupelor Şahtior Colceag şi Deletzi şi foloseşte tehnica teatrului de improvizaţie,  Este o formă de teatru cu totul diferită de teatrul convenţional  şi rigid, deoarece şi ideile publicului fac parte din scenariu, astfel încât să se nască o formă interactivă şi surprinzătoare de teatru. Publicul, asemenea unui regizor propune titlul unei poveşti, tema sau cuvintele–cheie, iar actorii vor improviza, lasându-se purtaţi de inspiraţie şi ajutaţi de sunetul sugestiv al pianului. Coordonatorul trupei este actorul Axel Moustache.

 Monica Dumitrescu și Gabriel Milea prezintă un program de dans variat, ce include printre altele vals, tango, slow fox și samba. Muzică disco cu Ocravian Vicoveanu.

Moderator: actorul Oswald Gayer.