Vernisaj expoziţie: „Amprente plastice dobrogene”

05_07_Expozitie de picturaIn cadrul ciclului expozițiilor de pictură organizate de Casa de Cultură “Friedrich Schiller” (Str. Batiștei, nr. 15),  vă invităm marți, 5 iulie, la ora 18.30 la vernisajul expoziţiei de grup intitulată „Amprente plastice dobrogene” a Filialei Constanța a U.A.P.R. Prezintă criticul de artă Marius Tița.

Instituția noastră are o tradiție în promovarea picturii românești contemporane și în special a tinerilor artiști, iar în ultimii ani a colaborat cu succes cu pictori din Constanța.

“Expoziția de grup a artiștilor constănțeni cuprinde lucrări realizate în natură, în taberele de creație din Delta Dunării, Ostrov sau Balcic, dar și căutari figurative sau abstracte realizate în atelier, rafinamente cromatice ce denotă profesionalism, sensibilitate și împlinire tehnică.

Lucrarile aduc în capitală culoarea, lumina și atmosfera Dobrogei pe care artiștii de la malul mării o simt și o urmăresc de mulți ani. „(Aurelian Broască)

Expun: Aurelian Broască, Adrian Chilipirea, Alexandra Bădilă, Cătălin Botezatu, Eugenia Leca Botezatu, Constanța Petrescu Dănilă, Constantin Grigoruță, Doina Misian, Eugenia Leca Botezatu, Filiz Velula, Florin Ferendino, Ignat Stefanov, Laura Nestorescu Seniuc, Lelia Rus, Loretta Lorincz Băluță, Niță Manolescu, Niculae Morărescu si Iolanda Manolescu .

“Grupul de artiști profesioniști de la malul mării reușesc să ni se arate pe simeze cu o ritmicitate sezonieră infinit mai bună decât cea reușită de conducerea centrală a Uniunii lor. După simeza de vară, desfășurată în iulie, începutul anului ne aduce, pentru un timp cam prea scurt, câte un strop din observația, construcția și strădania fiecăruia dintre acești artiști de excepție. Sunt peisaje, vibrate în lumina Dobrogei, cercetări abstracte și alegorii înalte, cu semnături adânci, bine conturate, original ca un destin de artist.“(Marius Tița)

 05_07_Expozitie de pictura 1