Conferința cu tematica montană „Trasee de vară în munți”


img class=”alignleft wp-image-40553″ src=”https://www.casaschiller.ro/wp-content/uploads/2023/10/afis-Schiller-18-oct-2023.jpg” alt=”” width=”300″ height=”425″ />Casa de Cultură „Friedrich Schiller” (Str. Batiștei nr. 15) prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București și Clubul turistic „Imagini din toată lumea” organizeaza  miercuri, 18 octombrie 2023, începând cu ora 18:00 conferința cu tematica montană „Trasee de vară în munți”.

Prezintă: Mihail Cernat, inginer „Vara este anotimpul căldurilor toride, al zilelor lungi și nopților cu temperaturi lejere, este vremea când fiecare, mai mult sau mai puțin pasionat, se gândește să meargă la munte. Majoritatea se mulțumesc doar cu o ieșire la o pensiune sau într-o poiană în vecinătatea unui drum facil de acces auto, ca să se adune la un grătar. Dar sunt destui oameni ce pornesc în diverse drumeții cu rucsacul în spate. Împătimiții Muntelui, însă, vor să meargă cât mai mult, cât mai departe și cât se poate în atingerea unor locuri inedite. Trebuie menționat totuși că și vara sunt probleme și pericole pe munte: ploile torențiale, cu fulgere, câinii de la stâne cu ciobani neprietenoși cu drumeții, ș.a. Drumeții caută să se pregătească pe cât posibil, ducând în rucsacuri cele necesare. Acum este perioada “expedițiilor” cu cortul în tot felul de masive montane sau pe fire de apă și chei consacrate. O categorie mai aparte sunt alpiniștii care la ceas de vară caută să abordeze traseele mai lungi, plănuite de mult. Până la urmă, fiecare, cu mic, cu mare, cu rucsac, cu coardă, cu cort sau doar vilegiaturist, va dori să-și încarce tolba cu povești pentru anotimpurile reci. Desigur, pasionații de munte nu se vor opri aici, ei având sacul lor cu vise, mereu plin. Protagonistul evenimentului ne va prezenta imagini din diverse ture montane și alpine desfășurate în masive montane diverse: Făgăraș, Bucegi, Piatra Craiului, Siriu, ș.a., cu explicații și detalieri la fiecare traseu în parte. Fiindcă dezideratul nostru, prin aceste conferințe montane este Cunoașterea. Vă invităm la o seară dedicată Muntelui, cu trasee frumoase și interesante, în care n

Mihail Cernat: inginer de profesie (absolvent a două facultăți de profil), pasionat de alpinism și mers pe munte, dar și de fotografia de peisaj, precum și de muzica de calitate; a întreprins ascensiuni în Alpi, America de Sud, Asia Centrală, Africa; numeroase trasee montane și alpine parcurse în România; autor de articole publicate în reviste de profil; prezentator și organizator de conferințe cu tematică montană.