Vernisajul expoziției de fotografie „BRUKENTHAL ȘI SIBIUL SĂU”

Primăria Municipiului București, Forumul Democrat al Germanilor din  România – Regiunea Extracarpatică și Casa de Cultură Friedrich Schiller” (str. Batiştei nr. 15) organizeaza luni 08 noiembrie 2021, ora 17.00 la sediul (str. Batiştei nr. 15) Casei Schiller la vernisajul expoziției de fotografie BRUKENTHAL ȘI SIBIUL SĂU/ BRUKENTHAL UND SEIN HERMANNSTADT, realizată de Dr. Klaus FABRITIUS  la împlinirea celor 3 secole de la nașterea lui Samuel von Brukenthal (1721-1803).

Prezintă:

Dr. Klaus FABRITIUS, Președintele  Forumului  Democrat al Germanilor din România – Forumul Regional-Regiunea Extracarpatică

Participă:

Thomas ȘINDILARIU,  Subsecretar de stat Departamentul pentru Relații Interetnice, Guvernul României

Christiane Gertrud COSMATU, Președintele Forumului Democrat al Germanilor din România, București

În anul 1721, acum 300 de ani, s-a născut la Nocrich bunul organizator, guvernatorul și reformatorul Transilvaniei, cât și colecționarul,  baronul Samuel von Brukenthal. La o vârstă fragedă se mută la Sibiu unde iși va petrece restul vieții.

 În anul aniversar 300 “orașul lui” și Guvernul României i-a dedicat o expoziție itinerantă “Samuel von Brukenthal – un European timpuriu”, o expoziție care ilustrează vasta lui activitate.

Casa Friedrich Schiller marchează acest eveniment cu o expoziție care arată imagini recente din preajma Baronului,  martorii istoriei care au existat și în timpul  Baronului. Locul lui de naștere Nocrich, satul din apropiere Hosman unde au locuit apropiații familiei, reședinta sa de vară de la  Avrig și Sibiul lui iubit . Imagini din Piața Mare și Mică, a palatului Brukenthal locul muzeului de azi, ale bisericii evanghelice,  fortificațiilor, caselor și acoperișurilor.“ (Dr. Klaus Fabritius)

Participarea la eveniment cu o   programare prealabilă: e-mail  info@casaschiller. ro, sau telefon 021.319.26.88. (Sala de conferințe va funcționa la o capacitate maximă de 30% din spațiul disponibil, cu respectarea regulilor de distanțare fizică)

Evenimentul va putea fi vizionat din 15 noiembrie 2021 pe site-ul și pagina de facebook a instituției.

Accesul publicului se va face cu respectarea reglementărilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2: Ministerul Sănătății, Adeverință de vaccinare (persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; CNAS, Certificat de Concediu medical Seria CCMAO (persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2); Test RT-PCR (persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore); masca este obligatorie.