ZIUA UNITĂȚII GERMANE

Casa de Cultură “Friedrich Schiller”, Primăria Municipiului București și Forumul Democrat al Germanilor- Regiunea Extracarpatică vă invită  miercuri, 3 octombrie 2018, ora 17.30 la Casa Schiller  (str. Batiştei nr. 15) la evenimentul  dedicat  ZILEI UNITAȚII GERMANE”  aniversarea a 28 de ani de la
reunificarea  Germaniei. 

Manifestarea  este organizata în parteneriat cu Departamentul pentru Relaţii Interetnice, Guvernul României.

Prezintă:
Christiane Gertrud  COSMATU, Subsecretar de stat la Departamentul pentru Relaţii Interetnice, Guvernului  
  României

Dr. Klaus FABRITIUS, Președintele  Forumului  Democrat al Germanilor din România – Regiunea Extracarpatică

Cu acest prilej va fi vernisată o expoziție de fotografie intitulată Farmecul Bavariei”,  realizată de dr. Klaus FABRITIUS.

„Bavaria cu cei 75.000 km² este cel mai mare land din Germania, iar cu cele13 milioane de locuitori ( din care 10% străini) se situează pe locul 2. Culorile alb si albastru și leul bavarez reprezintă simbolurile Bavariei.

În Sud se află Munții Alpi, cu cele mai înalte vârfuri ale Germaniei, de pildă Zugspitze care are 2.962 m, aproape atinge limita de 3.000 m. Dunărea traversează teritoriul de la Vest spre Est și preia apa mai multor râuri care își au izvoarele în Munții Alpi, dintre care amintim râul Lech, cu apa cea mai curată din Bavaria și râul Isar. La baza pereților muntelui întâlnim o mulțime de lacuri cu apa limpede, numim doar Chiemsee, Tegersee și lacul Starnberg.” (dr. Klaus Fabritius) 

Orchestra de suflători  Karpaten Show, condusă de Hans GROZA, va prezenta un repertoriu selecționat din cele mai îndrăgite melodii tradiționale aparținând muzicii autentice germane.

Evenimentul are loc în limba română și germană. Intrarea exclusiv cu invitație.