Vernisajul expoziției de pictură, design sticlă și modă, sculptură în lemn: Bidimensional – Tridimensional.


Casa de Cultură „Friedrich Schiller” prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București  (PMB) vă invită vineri, 18 noiembrie 2022, 18.00, la vernisajul expoziției de pictură, design sticlă și modă, sculptură în lemn: Bidimensional – Tridimensional.

Prezintă: Francoise Mariana Roșian APOSTOL, artist plastic.

„În expoziția prezentă am îmbinat culoarea cu transparența, materia moale a lemnului sculptat cu duritatea sticlei optice și descompunerea volumelor în curcubee, să dispersez corpurile volumetrice în forme plane și mai cu seamă să mă joc cu lumina care îmbracă, învăluie, descompune”. (Mariana APOSTOL)

Françoise Mariana Rosian Apostol este membră AIAP Unesco Franța și al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Din anul 1997artista s-a stabilit în Franța obținând cetățenia franceză, participând la expoziţii de grup, personale şi internaţionale, iar talentul său a fost răsplătit cu diverse premii şi distincţii. Lucrările sale fac parte din colecţii importante din toată lumea, iar unele dintre acestea au fost achiziţionate de muzee de renume, precum Muzeul de Artă Louvre din Paris.

Evenimentul se va desfășura în limba română. Intrarea este liberă.