Vernisajul expoziției de artă plastică 𝙍𝙞𝙩𝙢𝙪𝙧𝙞 𝙜𝙧𝙖𝙛𝙞𝙘𝙚 𝙨̗𝙞 𝙘𝙧𝙤𝙢𝙖𝙩𝙞𝙘𝙚

În cadrul evenimentelor dedicate istoriei și culturii române, Casa de Cultură „Friedrich Schiller” organizează sâmbătă, 10 iunie 2023, ora 14.00, vernisajul expoziției de artă plastică 𝙍𝙞𝙩𝙢𝙪𝙧𝙞 𝙜𝙧𝙖𝙛𝙞𝙘𝙚 𝙨̗𝙞 𝙘𝙧𝙤𝙢𝙖𝙩𝙞𝙘𝙚. Sunt prezentate creațiile elevilor de la clasa de pictură și grafică a profesorului coordonator Mihaela Modâlcă de la Școala Populară de Arte și meserii Tiberiu Brediceanu Brașov.
Prezintă: Alina Mușina, curator, expert în Studii culturale.

Într-o lume în care puritatea și sensibilitatea par uneori de negăsit, într-o lume în care nu mai avem timp să ne oprim asupra lucrurilor care contează cu adevărat, nu avem altă șansă decât a ne educa vizual. Tematica expoziției este variată: peisaj, natură statică, portret, studii de atelier și compoziție, tehnicile abordate fiind diverse: creion, tuș, laviu, grafit colorat, acuarelă, pastel, creioane acuarelate pe hârtie și culori acrilice pe pânză. Demersul artistic din cadrul expoziției de artă se referă la radiografierea unei lumi singulare, care pare știută și simțită de tinerii creatori. Prin intermediul lucrărilor expuse se crează un dialog permanent între obiectul de artă expus și privitor, care scoate la iveală, grija pentru compoziție, construcție și detaliul plastic. „Jocul” cu detaliul este încurajat de profesoara Mihaela Modâlcă, cea care a insuflat permanent elevilor săi respectul față de valorile cultural-artistice.

Evenimentul se va desfășura în limba română, intrarea este liberă.
Evenimentul va fi transmis și online prin intermediul platformei Zoom.

Pentru participare în sistem online: transmiteți un e-mail la adresa cultura@casaschiller.ro și veți primi în timp util link-ul pentru conectare online.