Lansarea volumului „Timișoara – Cultură și diversitate în inima Banatului“


În cadrul evenimentelor dedicate istoriei și culturii românești, Casa de Cultură „Friedrich Schiller” prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București organizează luni, 12.06.2023, ora 18.00, lansarea volumului „Timișoara – Cultură și diversitate în inima Banatului”, semnat de dr. Jürgen Henkel și Martin Eichler, apărut la Editura Fink, 2023, Germania.

Prezintă: Dr. Jürgen HENKEL

După apariția celor două ghiduri turistice și de artă ale orașelor Sibiu și Sighișoara, scriitorul și teologul prof.dr. Jürgen Henkel și fotograful profesionist Martin Eichler din Germania au publicat recent alt ghid al unui oraș din România, și anume: Timișoara, Capitală Europeană a Culturii în anul 2023. În volumul „Timișoara – Cultură și diversitate în inima Banatului”, autorii prezintă pentru prima dată un ghid turistic și un ghid de artă în limba germană. Ghidul este completat de o serie de fotografii și informații despre Muzeul în aer liber din Timișoara și Biserica Reformată Noul Mileniu din cartierul Fabric.

În 12 octombrie 2023, Dr. Jürgen Henkel a prezentat Casa de Cultură „Friedrich Schiller” ultimele sale volumele publicate: „Christianity and Church Life in the Banat Past and Present”/„Creștinismul și viața bisericească din Banat în trecut și în prezent”; „The Orthodoxy between Tradition and Modernity”/„Ortodoxia între tradiție și modernitate”; „Confession and Communion”/„Spovedanie și împărtășire”; „Christianity and Church Life in the Banat Past and Present”/„Creștinismul și viața bisericească din Banat în trecut și în prezent”.

Dr. Jürgen HENKEL este teolog și pastor evanghelic luteran din Bavaria, editor și redactor al Bibliotecii Teologice Româno-Germane, promotor al relațiilor dintre Biserica Evanghelică Luterană din Germania şi Biserica Ortodoxă Română. Între anii 2003-2008 a fost director al Academiei Evanghelice Transilvania, iar din 2017 este profesor honoris causa la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca.

Evenimentul se va desfăşura în limba română, intrarea este liberă.

Evenimentul va fi transmis și online prin intermediul platformei Zoom.
Pentru participare în sistem online: transmiteți un e-mail la adresa cultura@casaschiller.ro. Luni, 12 iunie 2023, veți primi în timp util link-ul pentru conectare online. Înregistrarea video a conferinței va putea fi vizionată din 21 iunie 2023 pe site-ul și pagina de Facebook a instituției