„Taras Șevcenco – poetul care ne unește”, Poezii și cântece pe versurile lui Șevcenco

Casa de Cultură „Friedrich Schiller” (Str. Batiştei nr. 15, Sector 2, Bucureşti), Primăria Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Comunitatea Ucrainenilor din București din cadrul parohiei ortodoxe Sf. Petru Movilă” organizează la sediul din Str. Batiștei, nr. 15 marţi, 29 martie 2022, ora 17.30  evenimentul Taras Șevcenco – poetul care ne unește”, Poezii și cântece pe versurile lui Șevcenco.

Prezintă:

Iaroslava-Oresia Colotelo

Preot Vladimir Malcovici, parohia ”Sf. Petru Movilă

Ilustrația muzicală: Natalia Pancec-Colotelo (o suită de melodii ucrainene, vioară)

Deoarece luna martie este luna poetului național ucrainean Taras Șevcenco, dedicăm această întâlnire memoriei marelui poet.

În cadrul programului: medalion literar-artistic, în care va fi prezentată viața și activitatea poetului, precum și cântece și poezii din creația acestuia.  Se va deschide și o expoziție de carte și publicații ucrainene. Natalia Pancec-Colotelo, solista Filarmonicii „George Enescu” va interpreta la vioară o suită de melodii ucrainene.

Va avea loc un dialog cu persoanele refugiate din Ucraina despre problemele cu care se confruntă, iar comunitatea ucraineană va încerca să le găsească soluții spre a fi rezolvate și de a crea o strânsă colaborare pentru viitor.

Participarea la eveniment exclusiv cu invitaţie.

Recomandăm purtarea măştii în sala de conferinţe.