PREZENTAREA SCRIITOAREI MIHAELA SUCIU ȘI A CĂRȚILOR PUBLICATE LA EDITURA ePublishers


Foto: Nini Vasilescu

În cadrul evenimentelor dedicate literaturii române, Casa de Cultură „Friedrich Schiller” prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București organizează luni, 24 aprilie 2023, ora 18.00, la prezentarea scriitoarei Mihaela SUCIU și a cărților publicate la ePublichers.

Prezintă:

  • Vasile POENARU,  director ePublishers, eLiteratura, eDidactica, Editura Coresi
  • Clelia IFRIM, scriitoare
  • Mihaela SUCIU, scriitoare

Coordonatorul proiectului: Aurora FABRITIUS

„Povestirile din această carte îl  invită pe cititor să descopere frumusețile naturii care ascunde multe taine, să afle aspecte interesante din lumea viețuitoarelor, legate indestructibil de viața omului. Fiecare întâmplare se desfășoară într-un timp simbolic, când evenimente neașteptate pot schimba sensul drumului, al căutării ori al izbânzii. Imaginea casei viorii, chiar dacă apare discret în majoritatea povestirilor, devine ea însăși personaj prin capacitatea deosebită de a simți freamătul naturii, de a vedea, dincolo de aparențe, aspecte pe care omul nu le percepe. Ferestrele sale devin astfel ochii pătrunzători, contemplativi ce descoperă inefabilul. Ea știe ce se petrece înăuntrul ei și își deschide ferestrele spre a afla ce se întâmplă în apropierea ei, dar și în pădurea depărtată. Aceste povestiri își propun, pe de o parte, să familiarizeze cititorul cu mediul în care trăiesc unele plante, insecte, păsări, cu aspecte din viața acestora și, pe de altă parte, să dezvăluie comportamentul unor personaje, care devin purtătoarele unui mesaj artistic ce se circumscrie existenței umane, ale cărei repere sunt niște valori etice etern valabile”. (Mihaela SUCIU)

Evenimentul se va desfășura în limba română. Intrarea este liberă. Evenimentul va fi transmis și online prin intermediul platformei ZOOM. Pentru participare în sistem online, transmiteți o solicitare la adresa de e-mail cultura@casaschiller.ro pentru a primi în timp util link-ul pentru conectare online. Înregistrarea video a conferinței va putea fi vizionată din 03.05.2023 pe site-ul și pagina de facebook a instituției.