Recitalul pianistului BERNHARD FOGRASCHER


Casa de Cultură “Friedrich Schiller” și  Ambasada Germaniei  la București  au organizat în 1 martie 1999  recitalul pianistului  Bernhard Fograscher din Germania.

În program: Serghei Prokofiev, Alexandr Skriabin si Franz Schubert.

Bernhard Fograscher

s-a născut în 1965 la Brașov; în 1973 a emigrat în R.F.G.;  a fost premiat de mai multe ori la concursul “Tineri muzicieni”; între 1985-1988 urmează Conservatorul “Nürnberger Meistersinger”, la clasa lui Erich Appel, apoi Universitatea de Muzică din Hamburg, la clasa prof. Marian Migdal.

Între 1994-1996 studiază pianul și muzica de cameră ca bursier la cunoscuta Indiana Univerisity din Bloomington / SUA. Paralel desfășoaă activitatea de Associate Instructor la aceeași universitate.

Se formează la școala unor artiști renumiți precum Gary Graffman, Rudolf Kehrer, Cristoph Eschenbach, Oleg Maisenberg.

Bernhard Fograscher a concertat în mai multe state americane și în numeroase orașe germane. A realizat de asemenea imprimări pentru Postul de Radio bavarez și pentru posturile americane de Radio. În activitatea sa concertistică, Bernhard Fograscher pune accentul pe tradiția muzicală est-europeană, pe impresionismul francez și pe muzica de cameră.

Din 1998 Bernhard Fograscher este pianist și director artistic al seriei de concerte inițiate de el, “Moments Musicaux Mölln.

A susținut concerte în numeroase țări din Europa, SUA, Mexic și a realizat înregistrări pentru BR, SWR, WDR, NDR, TV Cultural, TV România, Radio Difusione România, precum și pentru posturile de radio americane.

În afara repertoriului de muzică de cameră Bernard Fograscher se preocupă de cele mai doferite manifestări ale muzicii actuale, fiind dedicat proiectele  conceptuale.

CD-ul de debut cu Cristoph Schickedanz i-a pregătit drumul artistului pentru a face numeroase înregistrări cu Bayer și Telos.

După ce a predat la Indiana University și la HfK Bremen, din 2005 predă la HfMT Hamburg.