Recital vocal „Lieduri de dragoste”

În cadrul stagiunii de concerte intitulate Muzicienii Filarmonicii „George Enescu” se prezintă, Primăria Municipiului București prin Casa de Cultură „Friedrich Schiller” și Filarmonica „George Enescu” București organizează recitalul vocal „Lieduri de dragoste”, susținut de soprana Yolanda Constantinescu și pianista Andra Demidov. Evenimentul se va desfășura joi, 19 noiembrie 2024, de la ora 18.15, la sediul Casei Schiller din strada Batiștei 15, București,

Programul reunește cele mai frumoase lieduri inspirate din lirica rusă. Vor fi interpretate lucrări din creația compozitorilor: Nikolai Rimski-Korsakov, Aleksandr Dargomijski, Aleksandr Varlamov, Aleksandr Glazunov, Aleksandr Grechaninov, Modest Petrovici, Musorgski, Piotr Ilici Ceaikovski, César Cui, Anton Rubinstein, Aleksandr Guryliov și Mihail Glinka.

Yolanda Constantinescu, soprană, regizor de teatru muzical și operă, doctor în muzică, membră titulară în Divizia de Istoria Ştiinţei (DIS), în cadrul Comitetului Român pentru Istoria şi Filosofia Ştiinţei și Tehnicii (CRIFST) din Academia Română din 2007; membră în Comitetul Director al Asociaţiei Române a Femeilor în Artă (ARFA) din 2005; membră în colectivul de redacţie la Editura Universităţii „Transilvania” Braşov. Activitatea interpretativă în calitate de artist liric cuprinde spectacole de operă şi operetă, concerte vocal-simfonice, recitaluri de arii şi lieduri în ţară şi în străinătate: Italia, Austria, Germania, Regatul Unit al Marii Britanii, Cehia, Grecia, Japonia, Elveţia, Ungaria, Bulgaria, Rusia. Înregistrări CD şi DVD, inclusiv cu muzică contemporană, emisiuni de radio în România, Marea Britanie, Germania, Ungaria, Austria. Montări operă şi lucrări de muzică contemporană în ţară şi străinătate.

Studii legate de specializarea muzicală: Licenţă la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti – secţia Canto şi Regie de teatru muzical; Doctor în muzică la Universitatea Națională de Muzică București, sub îndrumarea prof.univ.dr. Liviu Dănceanu. Participă la cursuri internaţionale de specializare (canto şi regie) coordonate de Edith Wiens, Julia Hamari, Siegfriend Jerusalem, Peter Wilson, Jane Irwin, Sylvia Greenberg, Wilma Vernocchi, Inge Borkh, Beate Bosshart- Mumme, Gwynne Geyer, Andrei Şerban, Peter Brook.

Artista a participat, în calitate de solistă, la festivaluri naționale și internaționale, precum: Festivalul Internațional „Zilele Muzicii Contemporane” de la Bacău, Festivalul Internațional „Zilele Muzicii Noi” de la Chișinău, Festivalul Internațional „George Enescu” de la București. De asemenea, a susținut numeroase recitaluri în Marea Britanie, Ungaria, Cehia, Norvegia, Italia, Germania, Austria și Japonia.

Andra Demidov, absolventă a Liceului de muzică „George Enescu” din Bucureşti și a Universităţii Naționale de Muzică Bucureşti, specializarea pian. În 2014 a obținut titlul de doctor în muzică. Între 2011-2015 a colaborat cu Departamentul de Canto și Artele Spectacolului Muzical din cadrul Universității Naționale de Muzică București, în calitate de pianist acompaniator. În prezent este cadru didactic asociat în cadrul Departamentului de dirijat si instrumente complementare al UNMB, secțiile pian complementar și dirijat orchestra și lect. univ. dr. în cadrul Departamentului de canto și artele spectacolului.

A participat la cursuri de măiestrie susţinute de renumiți profesori precum: Shoshana Rudiakov, Jan Cap, Gabriel Amiraş, Gregorz Kurzinski, Georgy Petrov, Kevin Kenner, Ronan Oۥ hora, Justus Franz, Ellen Corver. A obținut numeroase premii la competiții naționale și internaționale: Bursa Yamaha, Bucureşti, 2011; Premiul I – Concursul muzicii maghiare, Bucureşti, 2015; Premiul Suzana Szöreny duo cameral – Concursul „Ionel Perlea” Slobozia, 2015; Premiul II – Concursul internațional Suzana Szöreny duo cameral – București, 2016; Premiul I – Concursul internațional Pro Piano – Bucureşti. A susținut numeroase recitaluri de pian solo şi de muzică de cameră în săli de concert din țară și străinătate. Ca solistă, a concertat la Ateneul Român și la diverse filarmonici din țară.