Recital vocal – „În minunata lună mai”


Recital vocal - În minunata lună mai

Vineri, 30 mai
🕖 Ora 19:00
📍 Casa Schiller

30 mai 2025, ora 19:00 – Casa de Cultură „Friedrich Schiller”, București

În cadrul stagiunii „Muzicieni ai Filarmonicii George Enescu București”, Casa de Cultură „Friedrich Schiller” (Str. Batiștei nr. 15, Sector 2, București), în colaborare cu Filarmonica „George Enescu”, organizează recitalul vocal „În minunata lună mai”, susținut de soprana Yolanda Constantinescu și pianistul Ieronim Buga. Evenimentul se va desfășura vineri, 30 mai 2025, de la ora 19:00, la sediul Casei Schiller din strada Batiștei 15, București.

Programul reunește lucrări din creația compozitorilor: Nikolaj Rimski-Korsakov, Aleksandr Dargomijski, Piotr Ilici Ceaikovski, Sergey Rahmaninov, Mihail Glinka, Gerónimo Giménez, Pablo Sorozábal, Erik Satie, Gabriel Fauré, Jules Massenet, George Enescu, Carmen Petra Basacopol și Tiberiu Brediceanu.

Artiști

Soprana: Yolanda Constantinescu
Pianist: Ieronim Buga

Despre Artiști

Yolanda Constantinescu

Yolanda Constantinescu este soprană, regizor de teatru muzical și operă, doctor în muzică, membră titulară în Divizia de Istoria Ştiinţei (DIS) în cadrul Comitetului Român pentru Istoria şi Filosofia Ştiinţei și Tehnicii (CRIFST) din Academia Română din 2007; membră în Comitetul Director al Asociaţiei Române a Femeilor în Artă (ARFA) din 2005; membră în colectivul de redacţie la Editura Universităţii „Transilvania” Braşov.

În calitate de artist liric, activitatea sa interpretativă cuprinde spectacole de operă şi operetă, concerte vocal-simfonice, recitaluri de arii şi lieduri în ţară şi în străinătate: Italia, Austria, Germania, Regatul Unit al Marii Britanii, Cehia, Grecia, Japonia, Elveţia, Ungaria, Bulgaria, Rusia. Înregistrări CD şi DVD, inclusiv cu muzică contemporană, emisiuni de radio în România, Marea Britanie, Germania, Ungaria, Austria. Montări operă şi lucrări de muzică contemporană în ţară şi străinătate. În calitate de solist, artista a participat la festivaluri naționale și internaționale precum: Festivalul Internațional „Zilele Muzicii Contemporane” de la Bacău, Festivalul Internațional „Zilele Muzicii Noi” de la Chișinău, Festivalul Internațional „George Enescu” de la București. De asemenea, a susținut numeroase recitaluri în Marea Britanie, Ungaria, Cehia, Norvegia, Italia, Germania, Austria și Japonia. De asemenea, artista a mai participat și la cursuri internaţionale de specializare (canto şi regie) coordonate de Edith Wiens, Julia Hamari, Siegfried Jerusalem, Peter Wilson, Jane Irwin, Sylvia Greenberg, Wilma Vernocchi, Inge Borkh, Beate Bosshart-Mumme, Gwynne Geyer, Andrei Şerban, Peter Brook.

Yolanda Constantinescu este doctorand la Facultatea de Filosofie, Universitatea București (UB); doctor în muzică sub îndrumarea prof. univ. dr. Liviu Dănceanu la Universitatea Națională de Muzică București; stagiu de cercetare pentru teza de doctorat la Faculté des Lettres, Langues et Sciences Humaines Universitatea des Hautes-Alsace Muhlhouse – Colmar, Franța, 2011; Studii de master: Comunicare publică în domeniul securității și apărării la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, Studii de securitate și analiza informațiilor la Facultatea de Sociologie, Universitatea din București; Studii de cultură și civilizație ebraică centrul „Goldstein Goren” Facultatea de Litere, Universitatea din București; Exegeză Biblică și Hermeneutică la Institutul Teologic, Universitatea din București; Arhitectură Vernaculară și Spațiul Sacru la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”; Master cultural interdisciplinar în limba germană la Facultatea de Filosofie, Universitatea din București; Studii de licență: Universitatea Națională de Muzică București; Facultatea de Teologie, Universitatea București; Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică București.

Ieronim Buga

Ieronim Buga este absolvent al Academiei de Muzică Bucureşti, secţia Dirijat Cor Academic şi secţia Pian. Din 1994 este angajat ca artist liric şi artist instrumentist în cadrul mai multor instituţii culturale bucureştene: Filarmonica „George Enescu”, Orchestra Naţională Radio, Corul Naţional de Cameră „Madrigal”. A participat la numeroase turnee în Spania, Germania, Danemarca, Elveţia. Are o bogată activitate de pianist acompaniator şi este membru al mai multor ansambluri camerale.

Evenimentul se va desfăşura în limba română. Intrarea este liberă.