RECITAL „LIEDURI GERMANE“ NICOLETTA JIDVEANU (voce),  IOANA CUSUHAROV (pian)


Casa de Cultură „Friedrich Schiller” a organizat în 10 decembrie 2011 recitalul „Lieduri Germane“.

Au interpretat:  soprana  Nicoletta Jidveanu (voce) şi  Ioana Cusuharov (pian). În program:

Johannes Brahms Klavierstuck op.118 și Richard Strauss: 6 Brentano lieder, op.68.

 Nicoletta   Jidveanu

S-a născut în Iaşi, în anul 1982. A obţinul licenţa în Vioară (2006) la Universitatea  de  Arte  G. Enescu din Iaşi, apoi licenţa în Canto la  Universitatea  Naţională de Muzică din Bucureşti  la clasa  prof. univ. dr. Ionel Voineag (2009), sub îndrumarea căruia a absolvit şi studiile de Master (2011) cu lucrarea de disertaţie Expresivitatea vocală în stilul belcanto.

S-a perfecţionat în Canto la cursurile Masterclass ale personalităţilor scenei lirice : Maria Slatinaru-Nistor (Ro), Mariana Nicolescu (Ro), Marina Krilovici (Grecia), George-Emil Crăsnaru (Germania), Laurie Reviol (Germania), Elisabeth Cornelius-Lundt (Austria).

Este laureată a Concursului Internaţional de Canto Mihail Jora.

În aprilie 2008 a interpretat pe scena Filarmonicii G. Enescu din Bucureşti (Ateneul Român) sub bagheta dirijorului Jochen Wehner partiţia de soprană solo în Simfonia a-III-a – Lobgesang de Mendelssohn, cu orchestra şi corul Ateneului. De atunci îndeplineşte funcţia de solist de concert la Filarmonica “Geroge Enescu”.

A obţinul licenţa în Canto (2009) cu rolul Violetta Valery din La Traviata de G.Verdi, spectacol susţinut pe scena teatrului Masca din Bucureşti , cu orchestra şi corul Universităţii Naţionale de Muzică, dirijor prof. univ. dr. Dumitru Goia. Spectacolul s-a reluat şi la Societatea Filarmonică din Câmpina.

În  2011 a beneficiat de o bursă Erasmus – Master  la Conservatorul de Muzică E.F. Dall’ Abaco din Verona, Italia, sub îndrumarea Maestrei de Canto Paola Fornasari-Patti.

În 10 aprilie 2011 a realizat debutul operistic internaţional, în Italia, sub egida Accademia Kairos-Mirandola (Verona) la Castello dei Pico, în rolul Gildei din opera Rigoletto de G. Verdi.

Abordând atât genul operă cât şi repertoriul de concert şi cameral, soprana susţine concerte, recitaluri şi spectacole în : Iaşi, Suceava, Piatra-Neamţ, Bacău, Botoşani, Câmpina, Bucureşti (RO), Amsterdam (Olanda), Verona,Vicenza, Bologna, Milano (Italia).