Prezentarea volumului Grupuri de la Paris Tomul I: 1943, autor: G.I. Gurdjieff

Casa de Cultură „Friedrich Schiller” prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București, în parteneriat cu Asociația Institutul Gurdjieff din România, organizează vineri, 10 noiembrie 2023, ora 18:30, prezentarea volumului Grupuri de la Paris Tomul I: 1943, autor: G.I. Gurdjieff.

Cartea a fost publicată la Editura Magic Print și este o traducere a lucrării cu titlul original Groupes de Paris, Tome I. Lucrarea reprezintă o culegere de dări de seamă, de consemnări ale momentelor din timpul întâlnirilor de grup, în prezența lui G. I. Gurdjieff, în apartamentul acestuia, de la adresa 6 rue des Colonels Renard, Paris.

Prezintă:

Cantemir MAMBET – președinte al Asociației Institutul Gurdjieff din România

Pierre ZUBER – reprezentant al Institutului Gurdjieff Paris

Andrei ȘERBAN, regizor

„[…] Există o tablă cu porunci, foarte veche – o tablă de marmură care încă este posibil să fie văzută, pe care este gravată aceasta: „Astăzi există pentru a-l repara pe ieri și pentru a-l pregăti pe mâine.” Cel care face asta este un om. Pregătindu-l pe mâine, îl puteți repara pe ieri. Trebuie să știți aceasta. Nu vă așteptați să primiți, faceți-o ca pe un serviciu, ca pe o obligație: vă reparați trecutul. […]”. (consemnare din 8 iulie, 1943)

 

Evenimentul se va desfășura în limba română. Intrarea este liberă.