Lansarea volumului de poezie „CASA DIN INIMA MEA”, semnat de FLORICA DUMITRU


În cadrul evenimentelor dedicate literaturii române, Casa de Cultură „Friedrich Schiller” prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București (PMB) organizează lansarea volumului de poezie Casa din inima mea, semnat de Florica Dumitru, publicat la Editura Aius, Craiova, 2023. Evenimentul se va desfășura joi, 18 ianuarie 2024, începând cu ora 18.00, la sediul instituției.

Prezintă:

Octav Lica, scriitor

Silvan G. Escu, scriitor

Ioan N. Roșca, scriitor

George Vlaicu, scriitor

Lectura: Daniela Mariana Bădescu, membră a Teatrului Nostru și Șerban Lovin, avocat în Baroul Ilfov.

Ilustrația muzicală: prof. Gabriela Gorgan și Florica Dumitru (pian).

„Autoare izolată, în afara grupărilor, cenaclurilor și a publicațiilor mai mult sau mai puțin literare, Florica Dumitru evoluează strălucitor pe linia simplității discursului și a cursivității poetice. Tocmai această simplitate îi permite să comunice firesc cu cititorul, căruia îi transmite mesaje directe, cele mai multe din aria moralei implicite. Poezia sa ne apare ca intimistă, atrăgătoare, deseori cu caracter de mărturisire, iar versurile au o muzicalitate aparte, inspirate și așezate în pagină în timp ce ia lecții de pian de la profesoara Gabriela Gorgan. Față de primul volum, timbrul poeziei s-a modificat radical, dar textul a rămas exponențial și definitoriu pe un debut de mari elanuri sufletești și aspirații utopice”.      

     (George Vlaicu)

Evenimentul se va desfășura în limba română. Intrarea este liberă. Evenimentul va fi transmis și online prin intermediul platformei Zoom. Pentru participare în sistem online, transmiteți o solicitare la adresa de e-mail cultura@casaschiller.ro pentru a primi în timp util link-ul pentru conectare online. Înregistrarea video a evenimentului va putea fi vizionată din 26.01.2024 pe site-ul și pagina de Facebook a instituției.