Lansarea volumului „ARTA IUBIRII ÎN DOI ” Ghid psihologic pentru cupluri fericite

În cadrul evenimentelor dedicate literaturii române contemporane, Casa de Cultură „Friedrich Schiller” prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București vă invită marți, 14 noiembrie 2023ora 18.00, la evenimentul de lansare a volumului Arta iubirii în doiGhid psihologic pentru cupluri fericite, semnat de Mihaela COVȚUN, care a apărut la Editura AKAKIA în 2023.

Prezintă:

prof.univ.dr. Ileana CONSTANTINESCU
prof.univ.dr. Crina DECUSARĂ BOCȘAN
prof.univ.dr. Emilian Florin VERZA
prof.univ.dr. Tudor MARIN
prof.univ.dr. Ștefan PĂUN
Adrian NICHITA, prof. inspector școlar
Romeo MOCANU, supervizor Colegiul Psihologilor
Ana-Maria MÎRZAC, președinte Crucea Roșie Giurgiu
George VLAICU, redactor-șef adjunct „Cronica Timpului”
Lectură: actrița Doina GHIȚESCU

Participă: elevi de la Colegiul Național Iulia Hașdeu, prof. M.E.d. Ioana Irinel CHIRAN

Momente muzicale: profesor Corina Vlad DIACONESCU (pian)

Doamna Mihaela Covțun a absolvit Facultatea de Psihologie, cu un master de profil la Universitatea București. Psiholog acreditat la Colegiul Psihologilor, cu specializare în psihologie clinică, psihologia muncii și organizațiilor, psihopedagogie specială, desfășoară o intensă activitate în calitate de profesor logoped  gradul didactic I la CJRAE GIURGIU, life coach – specializat în relații de cuplu, psiholog  în cadrul Spitalului Județean Giurgiu, secția Terapie intensivă, membru de onoare, voluntar, în cadrul Asociației cu scop caritabil „Dar Autentic”. Este apreciată pentru înalte competențe în domeniile formării în psihologie clinică și a psihopedagogiei speciale. (George VLAICU, redactor-șef adjunct la „Cronica Timpului”, UZPR)

Orice relație de cuplu este supusă schimbărilor și evenimentelor impuse de contextul social. Cartea de față cuprinde soluții, exemple și strategii concrete în sprijinul relațiilor de iubire. Îți voi arăta cum să faci față certurilor, ce gândește un bărbat/o femeie, cum se poate schimba partenerul, valorizarea seducției feminine și a puterii masculine în relația de iubire. Multe cupluri pot fi salvate dacă partenerii și-ar dori să cunoască strategii și principii de bază. Am 15 ani de experiență ca psiholog, coach și mentor în relații și am auzit de multe ori clienții spunând: „dacă aș fi știut ce mi-ați spus acum, sigur ar fi fost mai ușor” sau „îmi pare rău că nu am venit mai devreme, aș fi putut salva relația cu ce știu acum” sau „viața noastră s-a schimbat, nu ne mai jignim, nu mai stăm supărați, de aș fi știut mai de mult…”. Da, totul depinde de tine, să vrei să cunoști înainte să fie prea târziu. Să nu știi este firesc, să nu vrei să cunoști este o alegere. (Mihaela COVȚUN, autor)

Mihaela Covțun este cu adevărat o femeie de succes, dovada vie că viața personală, de familie, se poate împleti armonios cu profesia și cu activitățile sociale. Autoarea cărții „Arta iubirii în doi. Ghid psihologic pentru cupluri fericite” e un model de urmat, îndeosebi pentru cei tineri, dar nu numai. Reușește să-și convingă cititorii mai ales prin exemplul personal și prin experiența de psiholog clinician și de profesor. Astfel, ea îi ghidează cu delicatețe spre o viață împlinită alături de partener/ă, în care primează respectul și sprijinul reciproc. (prof. dr. Valentina Mariana GĂULEA)

Evenimentul se va desfășura în limba română, intrarea este liberă.

Pentru participare în sistem online: transmiteți un e-mail la adresa cultura@casaschiller.ro și veți primi în timp util link-ul pentru conectare online.
Înregistrarea video a conferinței va putea fi vizionată din 24.11.2023 pe site-ul și pagina de Facebook a instituției.