Lansarea volumelor „O Iubire Adevărată” si „Urmează-ți steaua”

Casa de Cultură „Friedrich Schiller” şi Primăria Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Asociația Femeilor Universitare din România organizează marți, 14 decembrie 2021, ora 16.30, la sediul din Str. Batiştei nr. 15, sector 2, Bucureşti) lansarea volumelor scriitoarei Valeria Tofan, „O Iubire Adevărată” (proză) și Urmează-ți steaua (poezie), publicate în 2021 la Editura Moroșan.

Prezintă:

Andreea Popescu, Președinta Asociației Femeilor Universitare din România

Geo Calugăru, sciitor, membru al Uniunii Scriitorilor din România

Florin Grigoriu, scriitor

lleana Mustață ,  Fosta Președintă

Cristina Lascu,  Vice Președintă

Roxana Petrescu, membra AFU, Secretar General University Women of Europe (UWE)

Valeria Tofan

Ilustrația muzicală:  Corina Diaconescu ( pian)

O iubire adevărată”

Farmecul scrisului său provine din legatura sa organică, pecetea mediului din care provine, o comună cu oameni generoși, harnici, săritori în a-și sprijini semenii cu frica de Dumnezeu, încercand să intre în voie, nevoind ca nu de puține ori le-a fost ultima speranță în care au crezut și li s-a adeverit. Ei aparțin Moldovei…(Geo Călugăru)

Urmează-ți steaua”

Patria și tot ceea ce inseamnă ea (istorie, tradiții, limba si locuri), iată subiectele care sunt cuprinse în această carte, intr-un limbaj frust, adică direct, neînpovarat de artificii cărturărești, alambicate, fabricate.(Florin Grigoriu)

Valeria Tofan

Născută la 18 ianuarie 1950, în satul Rânzești, jud. Vaslui. A absolvit Academia de Artă Luceafărul, Secția Pictura, unde a studiat cu prof. Ion Sălișteanu. Este membră a Uniunii Artistilor Plastici din România, filiala Bucuresti, secția Pictură, membră a Societatii Scriitorilor, a Asociației Femeilor Universitare din România, a clubului UNESCO, Academiei Daco – Romane, a Ligii Navale Române și a Academiei Elanul-Moldova.

De asemenea este membră de onoare a Muzeului de Artă Spontană Bruxelles.

Pe langă pictura care este inspirată din tradiții, obiceiuri și portul din satul natal, și cărțile sunt de aceeasi inspirație : familia și satul natal.

Evenimentul se va desfăşura în limba română. Participarea la eveniment exclusiv cu invitaţie.

Accesul publicului se va face cu respectarea reglementărilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2: Ministerul Sănătăţii, Adeverinţă de vaccinare (persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; CNAS, Certificat de Concediu medical Seria CCMAO (persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2); Test RT-PCR (persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore); masca este obligatorie.

Evenimentul poate fi vizionat din 16 decembrie 2021 accesând site-ul Casei de Cultură „Friedrich Schiller” (www.casaschiller.ro) sau pagina de Facebook (www.facebook.com/casadeculturafriedrichschiller).