Lansarea volumelor de poezii „Îngerul și Scrieri din amurg”


În cadrul evenimentelor dedicate literaturii contemporane, Casa de Cultură „Friedrich Schiller” prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București organizează miercuri, 25 octombrie 2023, ora 18.00, lansarea volumelor de poezii Îngerul și Scrieri din amurg, publicate la Editura Oscar Print, 2023, semnate de Ion Minea.

Prezintă:   

Prof. univ. dr. Anca Irina IONESCU

Angelica MOLDOVAN – director general Editura Oscar Print

Mariana DULIU – manager Casa de Cultură „Friedrich Schiller”

Dr. Ion MINEARecită: actorul Vlad UDRESCU

Trecând prin registrul poemelor de dragoste, a imului și a elogiului, autorul își mărturisește într-o notă personală trăirile cotidiene. Substratul filozofic al poeziilor răzbate printre versuri care te invită la reflecții și căutări personale.

Cele două volume de poezii, intitulate sugestiv „ÎNGERUL” și „SCRIERI ÎN AMURG”, includ cele mai relevante poezii semnate de către un pasionat și sensibil scriitor, doctorul Ion Minea. Autorul este preocupat de înțelegerea sensului vieții și a rostului nostru în acest microunivers în care trăim.

Ion Minea, de profesie medic oftalmolog, este pasionat în egală măsură de poezie și de filozofie. A scris mult timp fără speranța de a publica. În final, acest deziderat s-a materializat prin apariția celor  două volume de poezii. Un debut târziu, însă niciodată nu este prea târziu… (Angelica Moldovan – director general Editura Oscar Print)

ION MINEA

Născut în orașul Târgoviște, în anul 1935, după terminarea studiile liceale a dat concurs de admitere la Facultatea de Medicină din Iași, pe care a absolvit-o în 1961. A profesat medicina primară la țară, pe Valea Ialomiței, timp de cinci ani. A urmat examenul de medic secundar, în specialiateatea oftalmologie, timp de trei ani la Spitalul Colțea. Revenit ca medic specialist în orașul de stațiune balneară, Pucioasa, i s-a propus funcția de director la Policlinica și ambulatoriul zonei Doicești – Sinaia. A gândit și proiectat primul spital și policlinică pentru întreaga zonă de nord a județului Dâmbovița. A fost cooptat în Colegiul Medicilor. A devenit medic primar în anul 1982, fapt care i-a permis să amenajeze prima secție de oftalmologie din Spitalul Județean Târgoviște, unde a lucrat ca șef de secție, până la pensionare, în anul 2005. A lucrat și în mediul privat, începând cu anul 2005 când a pus bazele primului spital și ambulatoriu privat din județul Dâmbovița. S-a retras din activitatea spitalului la vârsta de 77 ani. A operat și vindecat copii, adulți și mai ales bătrâni. Pe unde a trecut a lăsat o urmă și un nume.

Evenimentul se va desfășura în limba română și va fi transmis online prin intermediul platformei Zoom. Intrarea este liberă. Pentru participare în sistem online: transmiteți un e-mail la adresa cultura@casaschiller.ro și veți primi în timp util link-ul pentru conectare online. Înregistrarea video a conferinței va putea fi vizionată din 01 noiembrie 2023 pe site-ul și pagina de Facebook a instituției.