Expoziție de fotografie „URSUL CARPATIN”

Casa de Cultură „Friedrich Schiller” și Primăria Municipiului București în colaborare cu Organizaţia Organizaţia GeoEcologică „ACCENT” vă invită începând cu 5 aprilie 2021 la o expoziție de fotografie virtuală intitulată intitulată „URSUL CARPATIN”, realizată de fotograful MIHAI MOICEANU.

Expoziția va putea fi vizionată online pe pagina de web www.casaschiller.ro și pagina de facebook  www.facebook.com/casadeculturăfriedrichschiller.

Ursul animal carismatic, simbol al puterii și curajului, parte integrantă a peisajului românesc, urât și iubit deopotrivă, este surprins în fotografiile lui Mihai Moiceanu în mai multe ipostaze care îi subliniază frumusețea și unicitatea. Fotografiile au fost realizate în destinația ecoturistică Băile Tușnad și împrejurimile.

Sub brandul Descoperă Eco-România, Băile Tușnad și împrejurimile face parte din cele 7 destinații de ecoturism ce ofertă numeroase produse și servicii care sunt disponibile pentru iubitorii de natură, spre exemplu mișcarea în aer liber, taifasul cu localnicii și mâncarea gustoasă.

Organizația GeoEcologică ACCENT are ca misiune promovarea și susţinerea principiilor dezvoltării durabile prin activități de educaţie ecologică, protecţia mediului şi de promovare a ecoturismului. Inițiativa de dezvoltare a Destinației ecoturistice Băile Tușnad și împrejurimile este rezultatul mai multor activități ale Organizației GeoEcologică ACCENT, începând de la realizarea de poteci tematice, trasee de bicicletă până la realizarea primelor hărți ecoturistice ale zonei. Pe termen lung ne-am porpus să avem o destinație consolidată, având o imagine și un profil clar de destinație de ecoturism, care datorită ofertei diversificate, satisface nevoile de cunoaștere și experiențe ale turiștilor.

Sub brandul DESCOPERPĂ ECO-ROMÂNIA, Băile Tușnad și împrejurimile face parte din cele 7 destinații de ecoturism ce ofertă numeroase produse și servicii care sunt disponibile pentru iubitorii de natură, spre exemplu mișcarea în aer liber, taifasul cu localnicii și mâncarea gustoasă.

Phototour promovează valorile ecoturismului prin alegerea destinațiilor, modul responsabil de abordare al acestora, încurajand clienții noștri să cunoască nemijlocit natura, cultura, obiceiurile și tradițiile locale. In activitatea noastră susținem comunitățile vizitate prin apelarea la serviciile operatorilor locali. Vom alege întotdeauna pentru clienții nostri posibilitatea cunoașterii naturii în destinațiile alese, a trăirii unor experiențe autentice alături de populația locală. Phototour, agenție de turism turoperatoare, este membră a Asociației de Ecoturism din România.

MIHAI MOICEANU este pionierul acestui tip de activitate în România. In primii patru ani am fost singurii care am dezvoltat acest tip de programe: workshopuri de fotografie și PhotoTOUR-ururi.

Dacă la început am fost priviți cu suspiciune acum ne putem mândri că suntem deschizatorii de drumuri într-o activitate răspândită în lumea fotografică. Tot în premieră, dar înca singulară, PhotoTOUR este agenție de turism specializată pe turism fotografic.

Mihai Moiceanu  este unul dintre cei mai renumiți fotografi de natură, activități în aer liber și sălbăticie din România – fotografiile sale sunt celebre la nivel mondial.

În 2019 este autorul, în calitate de scenarist, regizor și imagine, a seriei de 8 filme despre destinațiile de ecoturism din România: Descoperă Eco-România.

De-a lungul carierei primește peste 30 de premii internaționale și peste 50 de premii naționale de fotografie, iar din 2009 este excelență FIAP cu rang de aur (Federation Internationale de l’Art Photographique).

Locul de suflet unde fotografiază de 4 decenii este situat între munții Bucegi și Piatra Craiului, zona rurală „Bran – Moieciu – Fundata”.