Expoziţia de pictură „Salonul de vară 2018”

Casa de cultură „Friedrich Schiller în parteneriat cu Asociația Artiștilor Plastici din București au organizat în 29 august 2018, vernisajul expoziţiei de pictură „Salonul de vară 2018”. A prezentat: Dumitriu Nicolae Chilia,președintele asociației.

Asociația Artiștilor Plastici din București (A.A.P.B), a luat ființă în București în anul 1974. În prezent, asociația cuprinde peste 120 de membri activi din București și din alte zone din țară, membri cu studii de specialitate de cultură și primării ale orașului nostru, asociația a organizat expoziții colective, de grup, personale și Saloane, în cele două pavilioane expoziționale din Parcul Herăstrău. Aceste pavilioane au fost construite între anii 1953 – 1954 și reconstruite în 2010, în același scop: pentru organizarea de expoziții de arte plastice.

Asociația își desfășoară programul și organizează expozițiile membrilor săi cu sprijinul Primăriilor de Sector și a Cercului Militar Național.

„Membrii AAPB s-au implicat intens în programul de educare vizuală și spirituală a publicului de toate vârstele. Prin efortul asociației, am reușit ca, prin expozițiile noastre și Saloanele de pictură, să creem o oază de liniște, recul egere, culoare și spiritualitate românească. Un popor fără cultură nu există.” (Dumitru Nicolae Chilia, președinte AAPB)