Expoziția de pictură „100 de ani ai orașului”-LAURNȚIU DIMIȘCĂ


Casa de Cultură „Friedrich Schiller” a organizat în 31.04.2018 vernisajul expoziției de pictură „100 de ani ai orașului” a pictorului Laurnțiu Dimișcă.

Artist plastic nemțean, Laurențiu Dimișcă a urmat cursurile Liceul de Artã „Victor Brauner” din Piatra Neamț și Universitatea de Artã și Design din Cluj Napoca-2001. Master în picturã  la Universitatea de Artã și Design din Cluj Napoca, doctor în arte plastice și decorative al Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, România – 2011. Curator, președintele Fundației ”Outsider Art” din România și Ambasador Unesco – „Eurointegrare prin Artă“. Participă la numeroase expoziții personale, de grup, bienale, saloane și târguri de artă din lume (Soho, Broadaway – NewYork, Paris, Lyon, Dijon, Vichy, Bruxelles, Rotterdam,Torino,Milano, Verona,Shanghai etc.)

Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Neamț (2002) și membru al Asociației Internaționale ”Art en Marche”, Paris.

Colaborări: 2001-2004 colaborare cu Galeria Vert din Piatra Neamț; Expoziție permanentă la Muzeul de Artã Brută din Lapalisse (Franța). A realizat o expoziție internațională cu 50 de artiști specializați în artă brută, evenimentul fiind inițiat în România sub titulatura „Vii și vinuri”.

Prin intermediul lui s-a realizat o premieră pentru România: prezența expertului francez în artă brută Luis Marcel, care a susținut un simpozion.

A publicat volumul ”Singular Art-Fest Romania 2009-2010 = Festivalul de Artă Singulară România, 2009-2010, Piatra-Neamț”, Editura C.M. Imago, 2009.

În august 2017 a deschis în București a doua galerie-atelier Laurențiu Dimișcă (prima fiind în 2014-2015 la Teatrul Țăndărică-București), singura din Europa de Est ce promovează arta brută, noua figurație, rawvision, artmirabilism, arta naivă, arta populară contemporană, arta singulară, arta religioasă, outsider art. Artistul aparține noului val mondial al stilului Noua Figurație, jonglând între arta brută și arta contemporană, aproape de benzi desenate.

Organizează Saloane de artă brută în România, înființează prima Galerie-Muzeu-Centru de artă populară contemporană din România în satul Gura Văii, județul Neamț. Laurențiu Dimișcă a pictat o clădire de 800 mp în interior, exterior, pe acoperiș, pridvor și va fi inclusă în clădirile bizare din lume.

Artistul pictează mobilă, lucrează în mozaic, vitraliu, ceramică, picto-obiecte și are numeroase picturi exterioare și interioare în România și străinătate.