Casa de Cultură „Friedrich Schiller“ și Forumul Democrat al Germanilor în București au organizat în 25 februarie 2017, „Carnavalul Tradițional German pentru Copii“, coordonator proiect, profesor Daniela Vlădescu.
În program:
- muzica tradiţională germană a formaţiei de suflatori “Karpaten Show” condusă de Hans Groza (Repertoriul lor cuprinde, printre altele, valsuri, marșuri, polci și muzică de dans).
trucuri de iluzionism cu trupa “Teatrului de Magie“, condus de regizorul Andrei Teașcă
(Andrei Teașcă și echipa sa vă vor conduce în lumea fascinantă a magiei și vă invită să visați alături de ei, amintindu-vă că nimic nu este imposibil. Cu trucuri de magie și poezie ei pornesc împreună cu dumneavoastră într-o călătorie până la granițele imaginației și chiar dincolo de ele).
jocuri interactive cu Adrian Popescu, coordonatorul Grupului de Iniţiativă „Cabana Scout”, al Organizaţiei Naţionale „Cercetaşii României”
muzică de dans cu Monica Dumitrescu (vals, tango, slow fox și samba).
spectacol interactiv al trupei de teatru “Improvisneyland” condusă de actorul Axel Moustache (teatrul de improvizaţie este o formă de teatru cu totul diferită de teatrul convenţional şi rigid, deoarece şi ideile publicului fac parte din scenariu, astfel încât să se nască o formă interactivă şi surprinzătoare de teatru. Publicul, asemenea unui regizor, propune titlul unei poveşti, tema sau cuvintele–cheie, iar actorii vor improviza, lăsându-se purtaţi de inspiraţie şi ajutaţi de sunetul sugestiv al pianului).
De unde provine tradiția carnavalului?
În trecut oamenii se deghizau pentru a alunga spiritele rele și demonii iernii și pentru a grăbi venirea primăverii. În ziua de astăzi carnavalul se serbează din bucuria de a se costuma și din dorința de a rupe rutina iernii și a întâmpina primăvara.