Expoziția de grup  „Comunicare”


Casa de Cultură „Friedrich Schiller” a organizat în decembrie 2003 expoziția de grup, Comunicare   a artiștilor plastici: Marius Ghenescu (pictor), Călin Anton (pictor), Cosmin Hristea (sculptor) și Claudia Trif (pictor).

Expoziția a reprezentat o Întâlnire a patru artiști, care doresc să comunice. Este o discuție despre formele primare, culorile primare, textura primară a materialelor. Datorită motto-ului Comunicare fiecare dintre cei 4 artiști vorbește despre înterpretările luminii. Călin Anton este un cavaler albastru care traversează lumile, pe care nu le-a văzut vreodată. El construiește arhitecturi bizare și peisaje imaginare în care predomină galbenul, roșul și oranjul.

Cosmin Hristea folosește golul nu întregul. Claudia Trif pune pământul în paranteză și în spațiile ei pictate în albastru și galben  cerul apare ca o ciupercă a lumii. Marius Ghenescu, care reprezintă centrul acestui grup, pictează îngeri, ca un Icar, ale cărui aripi de ceară nu se mai topesc și desfășoară o lume jucăușă din mingea soarelui. (Alexandra Crăciun, critic de artă).

Marius Ghenescu s-a născut 30.10.1969 la Hunedoara și a studiat pictura la Academia națională de Artă Ion Andreescu din Cluj. Din 2003 este doctorand și ulterior a predat la Facultatea de  Teologie Ordodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj. Se poate recunoaște  în arta sa influiența icoanelor și frescelor bizantine. ( ADZ, 16.iulie 1998)