Conferința cu tematica montană „Hai la plimbare prin California; trei ture prin Yosemite”

Casa de Cultură „Friedrich Schiller” (Str. Batiștei nr. 15) prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București și Clubul turistic „Imagini din toată lumea” vă invită miercuri, 20 martie 2024, începând cu ora 18:00 la conferința cu tematica montană „Hai la plimbare prin California; trei ture prin Yosemite”.

Prezintă: Liana Popescu, ingineră

„California, un stat din USA, aflat pe coasta de vest, renumit pentru frumusețile sale; Parcul Național Yosemite, cu primele arii protejate încă din anul 1864, conține numeroase atracții turistice, precum cascade înalte, văi adânci, pereți de granit (celebrul El Capitan), vechi arbori sequoia. Se pot practica drumeții de tot felul, există locuri de campare, dar și cabane; cățărătorii vin să-și testeze abilitățile în marii pereți de granit; oamenii fără potențiale deosebite se pot plimba, Yosemite este o destinație turistică pentru toată lumea. Montaniarda Liana Popescu ne va conduce, prin imagini și relatări, pe câteva trasee de drumeție din superbul Yosemite.

Trei Povești din Nord”
Prezintă:Mihail Cernat, inginer

Ne vom referi la trei ture pe munți aflați în Nordul României, parcurse de Mihail și Andreea Cernat; se vor expune imagini de pe vârfuri mai reprezentative din Munții Călimani și Munții Bistriței, cu detalii și povești de pe traseele aferente. Numai drumul în sine până în acele zone, venind din București, este o poveste!…

Vă invităm la o nouă seară dedicată Muntelui, cu o invitată deosebită, o montaniardă ce a umblat foarte mult pe diverși munți și urcă în continuare, o schioare abilă, o persoană cu vechime în mișcarea montană, precum și în tradiționalele seri de la Casa Schiller, cu siguranță o exponentă ce are foarte multe de spus în materie de munte. Ne îndreptăm apoi spre nordul țării noastre, unde vom urca pe câteva trasee frumoase și interesante, în compania echipei MAC.” (Mihail Cernat, coordonator eveniment)

Liana Popescu: ingineră (absolventă a Facultății de Hidrotehnică din Universitatea Tehnică de Construcții, București), merge de mulți ani pe munte, a parcurs și câteva trasee de alpinism; schioare de nivel ridicat, inclusiv pe unele văi de abrupt; a întreprins ascensiuni în munți din USA și Canada: Apalași, New Hampshire, Newfoundland; parcurge în continuare trasee de drumeție și alpine.

Mihail Cernat: inginer de profesie (absolvent a două facultăți de profil), pasionat de alpinism și mers pe munte, dar și de fotografia de peisaj, precum și de muzica de calitate; a întreprins ascensiuni în Alpi, America de Sud, Asia Centrală, Africa; numeroase trasee montane și alpine parcurse în România; autor de articole publicate în reviste de profil; prezentator și organizator de conferințe cu tematică montană