Conferința cu tematica montană „Expediție pe Kilimanjaro, Vârful Uhuru Peak 5895 m – Acoperișul Africii”

Casa de Cultură „Friedrich Schiller” (Str. Batiștei nr. 15) prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București și Clubul turistic „Imagini din toată lumea” vă invită miercuri, 24 aprilie 2024, începând cu ora 18:00 la conferința cu tematica montană „Expediție pe Kilimanjaro, Vârful Uhuru Peak 5895 m – Acoperișul Africii”.

Prezintă: Mihai Matei , ghid montan

„Africa reprezintă un continent cu multe frumuseți naturale, majoritatea fiind evidențiate în păduri, savane, deșerturi, precum și animalele sălbatice exotice. Însă pe teritoriul acestui continent există masive muntoase, cu altitudini înalte și vârfuri spectaculoase. Cel mai înalt este Kilimanjaro, adică Muntele Alb, denumire datorată zăpezilor permanente ce se găsesc în zona somitală. Vârful acestui munte este Uhuru Peak alt. 5895 m, însemnând Vârful Libertății (Uhuru = Libertate în swahilli), un nume simbolic pentru ”Continentul Negru” atât de încercat de-a lungul vremurilor în privința libertății.

Protagonistul evenimentului ne va călăuzi în Tanzania, țara din Africa unde se află înaltul Kilimanjaro, prezentându-ne imagini și filmări de pe parcursul expediției sale, cu detalii și explicații oferite persoanelor prezente în sală. Astfel, alături de ghidul Mihai Matei, vom porni în ascensiune, pe o rută frumoasă (ruta Machame), cu tabere în mai multe zile și nopți, atingând Vârful Uhuru Peak alt. 5895 m.

Vă invităm la o seară montană deosebită, în care vom călători în exoticul continent african, delectându-ne cu imagini frumoase prezentate cu carismă, dar și detaliat de către invitatul nostru, trăind împreună emoțiile și bucuria ascensiunii pe Acoperișul Africii – unul dintre cele mai înalte vârfuri din Lume.” (Mihail Cernat, coordonator eveniment)

Mihai / Mitză Matei: ghid montan profesionist, organizator a numeroase expediții în munți din Himalaya, dar și din alte zone montane din Asia, pe continentul Africa, în America de Sud și, desigur, în Europa. În Carpații României efectuează ture montane ghidate, precum și pregătiri adecvate celor care doresc să abordeze munți înalți din expedițiile sale. Totodată, susține prezentări și conferințe publice cu tematică montană.

Mihail Cernat: inginer de profesie (absolvent a două facultăți de profil), pasionat de alpinism și mers pe munte, dar și de fotografia de peisaj, precum și de muzica de calitate; a întreprins ascensiuni în Alpi, America de Sud, Asia Centrală, Africa; numeroase trasee montane și alpine parcurse în România; autor de articole publicate în reviste de profil; prezentator și organizator de conferințe cu tematică montană.