Conferința cu imagini cu tematică montană „Ascensiune in Himalaya, Vârful AMA DABLAM”


Casa de Cultură „Friedrich Schiller” prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București (PMB) și Clubul turistic „Imagini din toată lumea” vă invită miercuri 22 martie 2023❟ 𝗼𝗿𝗮𝟭𝟴.𝟬𝟬, la conferința cu imagini cu tematică montană „Ascensiune in Himalaya, Vârful AMA DABLAM ”

Prezintă:

Mihai Matei şi Anca Răcătean

AMA DABLAM este un munte emblematic de referinta in lumea montana. Si nu prin altitudinea sa de 6812 m, ci prin frumusetea sa aparte, prin forma sa absolut spectaculoasa cu care se etaleaza in renumita Himalaya. Pentru a atinge acest varf se parcurg o suita de trasee dificile, expuse, cu pasaje aeriene si formatiuni stancoase. Iar inspre zona somitala, se impune catararea la pioleti si coltari pe zapada si gheata.
Mihai (Mitză) Matei impreuna cu coechipiera Anca Răcătean ne vor prezenta si expune imagini din expeditia lor himalayana, in care au reusit sa urce pana pe Varful AMA DABLAM.

Mihai (Mitză) Matei este alpinist, ghid montan si un pasionat om de munte ; acesta are un palmares montan impresionanat, cu ascensiuni in Himalaya, Anzii Cordilieri, Caucaz, Africa, Asia. Anca Răcătean este de asemenea ghid montan, doreste sa-si implineasca visele de a urca pe cei mai inalti munti de pe Glob ; i s-a alaturat in echipa lui Mitză, participand la expeditiile acestuia.

Asadar, ne pregatim pentru o seara deosebita ; in deschidere, moderatorul ne va evoca despre Himalaya si temerarii ei ; apoi, vom pasi imaginar, in trasee ce taie respiratia, pline de senzatii si emotii pe care, intr-un stil deosebit si captivant, protagonistii ne vor calauzi pana pe Pandantivul Colierului Mamei – superbul AMA DABLAM .