Conferința cu diapozitive IORDANIA ȘI VESTIGIILE SALE ISTORICE

Casa de Cultura Friedrich Schiller” a prezentat în 10 mai 2001 conferinta cu diapozitive intitulată Iordania și vestigiile sale istorice”, susținută de dr. Klaus Fabritius, președintele F.D.G.R. – Forumul Regiunea Extracarpatică.

Iordania este o țară minunată. 90% din suprafața ei este acoperită de stepă și dșsert. Imensitatea acestor deșerturi, unde beduinii sunt la ei acasă, îti taie respirația. Munții din nord sunt acoperiți cu păduri verzi, iar Iordanul fertilizează solul.

95% din populația Iordaniei este musulmană. Regele Abdullah II. bin Al-Hussein este al 43-lea descendent în linie directă ai profeților lui Mohammed. Capitala țării este Amman, un oras modern, dar și vechi, construit inițial pe șapte coline la o înălțime de ca. 800 m. În prezent, jumatate din populația Iordaniei locuiește în acest oraș.

Originile Iordaniei pot fi găsite, însă, chiar la începuturile omenirii.

Vor fi prezentate, pe lânga Amman, orașe istorice precum Jerash, cucerit de romani în anul 63 î. Hr., si Petra, construit în stâncă de către Nabateen. (Dr. Klaus Fabritius)

Dr. Klaus Fabritius, membru corespondent al Academiei de Științe Agricole și Silvice din România, cercetător științific cu peste 250 de lucrări de specialitate (entomofaunistică, combatere biologică) publicate în reviste de prestigiu din țară și străinătate este semnatarul a peste 10 volume științifice, primind Diploma de excelență din partea Universității „Ioan Cuza” din Iași. Klaus Fabritius este președintele Asociației Române pentru Combaterea Vectorilor în Igiena Publică (ARCVIP), președintele Forumului Democrat al Germanilor din România – Regiunea Extracarpatică, membru fondator al Clubului Humboldt România.