Conferința cu diapozitive „Cele mai frumoase biserici-cetăți din Transilvania”


În cadrul Clubului de Turism „Impresii de calatorie din toata lumea” al Casei de Cultură „Friedrich Schiller” ing. Cristian Sencovici, coordonatorul clubului de turism a prezentat în 14 mai 2002  conferința cu diapozitive intitulată Cele mai frumoase biserici-cetăți din Transilvania”.

Se cunosc putine regiuni în lume, unde sunt adunate atât de multe monumente de cultura pe un spatiu foarte restrâns. Atunci când printul mostenitor al Marii Britanii, Prince Charles, a vizitat prima oara Transilvania, afirma încântat ca aici ar trebui instituit un parc national, pentru a pastra nealterata aceasta zona. El se referea la inima Transilvaniei, unde de secole se înalta, în toate localitatile sasesti de odinioara, biserici-cetati mândre, care au nu numai valoare arhitectonica, ci sunt si locuri de atractie peisagistica, etnografica si turistica. Va prezentam astazi unele din cele mai importante biserici-cetati, cu gândul de a va trezi curiozitatea pentru toate cele aproape 200 ramase, care merita în orice caz sa fie vizitate.” (Cristian Sencovici)

Cristian Sencovici

Inginer de drumuri şi poduri din Bucureşti, a umblat, şi datorită meseriei, foarte mult prin ţară. Nu-i de mirare, că deja din tinereţe şi-a procurat un aparat fotografic. Pentru că de la început l-a atras peisajul românesc. Şi asta nu s-a schimbat până astăzi. Deşi între timp fotografiază tot, ceea ce ochiul său format consideră că merită să fie reţinut, inima sa bate mereu pentru peisajul românesc atât de variat. A ţinut cca. 40 de prezentări cu diapozitive la „Casa Schiller” Bucureşti, în ţară şi în Germania.