Conferința cu diapozitive Admirând Italia (partea a III-a)


În cadrul Clubului de Turism Impresii de calatorie” al Casei de Cultură „Friedrich Schiller” ing. Dan Nedelea a prezentat în 27 iunie 2002 conferința cu diapozitive intitulată „Admirând Italia”, partea a treia: Ravenna, San Marino, Capri.

 „Vă invit să străbatem o ţară a superlativelor: un cadru natural fermecător, îmbogăţit de locuitorii săi, printr-o muncă asiduă, cu aşezări spectaculoase, cetăţi, grădini, temple, muzee. Comoara valorilor spirituale e copleşitoare, capodopera fiind o unitate de măsură insuficientă în prea multe cazuri. O ţară în care epocile istoriei omenirii se adună toate să ne fie contemporane, generând un  patrimoniu cultural de necuprins. În această a treia seară de proiecţie vom porni de lângă mozaicurile bizantine de la Ravenna pentru a urca muntele-republică San Marino. Apoi, în golful Neapole, vom descoperi străzile încremenite ale oraşului antic Pompei şi transparenţa apei mării la ţărmurile abrupte ale Insulei Capri. (Dan Nedelea)

Plăcerea de a citi science-fiction l-a determinat să devină inginer de automatizări şi calculatoare. Pasiunea de a programa i-a adus apoi premiul “Aurel Vlaicu” al Academiei Române pentru software-ul de mişcare a primului robot industrial românesc, care a sudat. În prezent, în calitate de trainer, încearcă să transmită din formalismele tehnicii de calcul.

Prin călătorii a găsit o modalitate de a cunoaşte lumea direct, un izvor de cultură şi energie. Fotografia a fost soluţia de a aduce acasă frumuseţea peisajelor străbătute, imaginile unor valori ale creaţiei umane, de a prelungi timpul, întotdeauna scurt, al întâlnirii cu ele. . Îşi doreşte să împărtăşească, pe cât posibil mai mult, din plăcerea drumeţiei, din emoţiile fugare ale unei călătorii.