Carnavalul tradițional german pentru copii-2016


De la înființarea Casei de Cultură Friedrich Schiller, 1 iunie 1957, au fost oganizate în luna februarie  carnavaluri tradiționale germane pentru adulți și copii. După 1990 am reluat această tradiție colaborând în mod deosebit cu etnicii germani și cu elevii de la Colegiul German Goette din București. Ulterior au participat și cursanți (adulți și copii), profesori de la cursurile de limbă germane, precum și vizitatorii ai Casei Schiller.

 În 21.02.2016  Casa Schiller a organizat în colaborare cu Forumului Democrat al Germanilor din Bucureşti  Carnavalul Tradițional German pentru Copii „manifestare tradițională germană cu o tradiție de 59 de ani la “Casa Schiller”, la Universitatea Populară “Ioan I. Dalles”. Carnavalul a fost deschis, conform tradiţiei de Orchestra de suflători Karpaten Show” sub conducerea lui Hans Groza cu muzică tradiţonală germană. Repertoriul foarte bogat a cuprins melodii îndrăgite ca: “Rote Rosen, rote Lippen, roter Wein”, “Sauerkraut-Polka”, “Herzschmerzpolka”, “Boogie-Cocktail”, valsuri: “Himmelblaue Augen”, “Praterleben”, “Zigeunerlager”, marşuri: “Persischer Marsch” sau “Mondflug”.

Trupa de teatru Improvisneyland” condusă de actorul Axel Moustache, împreună cu actorii Pavel Bârsan, Mădălin Mandin, Radu Ciobănaşu a reuşit să poarte un dialog în limba germană şi română cu publicul. Spectatorii au propus o temă sau un cuvânt cheie, iar actorii au improvizat o scenetă, reuşind să stimuleze fantezia şi creativitatea participanţilor, realizându-se astfel un spectacol irepetabil.

Monica Dumitrescu a prezentat un program de dans variat, ce a inclus vals, tango, slow fox.  „Teatrul de Magie”, condus de  Andrei Teașși echipa sa a condus micii participanți în lumea fascinantă a magiei și cu trucuri de magie și poezie pornesc împreună într-o călătorie până la granițele imaginației și chiar dincolo de ele.

Adrian Popescu, coordonatorul Grupului de Iniţiativă  „Cabana Scout” din cadrul Organizaţiei Naţionale   „Cercetaşii României”   a organizat jocuri interactive cu copii. In continuare a urmat parada costumelor, iar un juriu alcătuit din părinți au acordat 4 premii – cărți în limba germană pentru cele cele mai frumoase costume atât la fete cât și la băieți.