Contact

Filme

Întâlniri cu oameni remarcabili

Casa de Cultură „Friedrich Schiller” și Primăria Municipiului București vă invită vineri, 17 ianuarie 2020, ora 18.30 la evenimentul de prezentare şi vizionare a filmului artistic „Întâlniri cu oameni remarcabili”, în regia lui Peter Brook. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociația Institutul Gurdjieff din România.

Filmul este inspirat de cartea „Întâlniri cu oameni remarcabili” scrisă de G.I. Gurdjieff.

Regizorul Peter Brook este cunoscut atât prin prestigioasa carieră în domeniul teatrului şi filmului cât şi prin scrierile sale. În toată opera sa se poate regăsi acea căutare fundamentală, o căutare pe care el însuşi o revelează aproape permanent şi care se poate exemplifica prin cuvintele: „Actorul adevărat este cel care simte și înțelege că este liber atunci când ceea ce vine din afară și ceea ce vine din interior se întâlnesc într-o armonie perfectă”. (Extras din cartea sa „Fără secrete. Gânduri despre actorie și teatru”, p. 84).

„[…] Văzând filmul aceluiaşi Brook, după Întâlniri cu oameni remarcabili, cartea care l‐a inspirat şi care e prezentată aici în a treia ediţie, mi‐am dat seama încă o dată de impactul imens pe care‐l pot avea pentru noi, oamenii contemporani, pildele pline de înţelepciune ale acestor oameni remarcabili.” (Andrei Şerban)

Produs şi filmat în perioada 1976 – 1978, în Afganistan şi în Studiourile Pinewood, Buckinghamshire, Marea Britanie, filmul a avut premiera şi lansările oficiale în februarie 1979 (Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, R.F. Germană), 5 august 1979 (New York City, New York, S.U.A.), 14 noiembrie 1979 (Franţa). Durata filmului este de 108 min, iar subtitrarea în limba română a fost realizată de Institutul Gurdjieff din România.

La acest eveniment vor lua parte Pierre Zuber (Institutul Gurdjieff din Paris) şi Cantemir Mambet (președinte al Institutului Gurdjieff România).

Filmul este în limba engleză, cu subtitrare în limba română.

Intrarea este liberă.