Vernisajul expoziției de pictură și fotografie „Fereastra”

Continuând tradiția de 64 de ani a promovării tinerilor artiștilor plastici români Casa de Cultură „Friedrich Schiller” și  Primăria Municipiului București  vă invită   joi, 08 septembrie 2021, ora 18.00 la vernisajul expoziției de pictură și fotografie Fereastra, realizată de Dora Maria Dobârcianu.

Va prezenta  Florian Mihăilescu, artist plastic.

Participarea la eveniment: cu o  rezervare prealabilă (e-mail: info@casaschiller. ro, sau telefon 021.319.26.88).

În perioada  10.09. – 30.09.2021 puteți să vizitați expoziția de luni până vineri între orele 10.00 -16.00 la sediul din Str. Batiștei nr. 15.

Începând cu 16 septembrie 2021 expoziția se poate viziona  și pe pagina de web www.casaschiller.ro și pagina de facebook  www.facebook.com/casadeculturăfriedrichschiller.

Accesul publicului se va face cu respectarea reglementărilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

„În imaginile sale, ochiul se cufundă într-o grație tihnită, dar satisfacția optică se dublează prin tensiunea unui efort sever. Lucrările sunt un mare spectacol de culoare, desenul analizează și desăvârșește, iar culoarea e seducătoarea ei feminitate…” (artist plastic Ileana Victoria Dragomirecu)Încep discursul meu amintind cuvinte academicianului Mircia Dumitrescu, cuvinte, cuprinse în catalogul dedicat marelui artist plastic George Pătru, artist plecat prea devreme dintre noi. George Pătru: un Talent!

„Cei care au terminat în anii respectivi continuă linia lui Pătru, nespunând acest lucru… mă gândesc la foarte mulți colegi care îl folosesc. Ce este de remarcat formal la lucrările lui Pătru este faptul că se plasează pe două dimensiuni, nu numai pe o dimensiune gramaticală, nu numai pe o dimensiune formală, dar și pe una benefică, de povestire, în care, iată, într-un câmp decorativ aparent, tragedia apare la fiecare linie pe care o face. Lucrările lui sunt deosebit de puternice, impresionează.” (Academician Mircia Dumitrescu, din cuvântul de deschidere al expoziției „George Pătru, Călătorie în oniric”, omagiu adus artistului.)

Un excellent grafician! Un talent înăscut”. Sunt expresiile pe care le rostesc cei care l-au Cunoscut”.

Mă întorc la timpul prezent și o prezint pe tânara artistă, Dora Dobârceanu, un mare talent înăscut. Creațiile sale, de la o vârsta fragedă se regăsesc pe marile simeze bucureștene și nu numai și bucură privitorii încă din timpul cursurilor gimnaziale urmate la Liceul de arte plastice „Nicolae Tonitza”.

Lucrările sale sunt deosebite, datorită și faptului că ies din rigorile tiparului academic, aduc o poveste fantastică impresionantă. Artista în demersul sincer se include în galeria marilor artiști consacrați ai artelor. Un domeniu atât de vast și de captivant, grafica, impresionaeză prin ductul liniei, suprafața petei și a culorii, pe care le observăm în fiecare lucrare a artistei.

Prin numărul impresionant de lucrări, tânăra artistă, ne surprinde și ne uimește prin îmbinarea fantasticului cu povestea, ne surprinde cu fiecare lucrare expusă.

Îi doresc Dorei Dobârceanu un drum în domeniul artelor grafice impresionant, putere de muncă și să o întâlnim pe simezele marilor galerii ale lumii”. (Prof. Dr. Mihaela Laura Boeru)