„Trasee montane de iarnă”

Foto: Nini Vasilescu
În cadrul evenimentelor dedicate educației permanente Primăria Municipiului București și Casa de Cultură „Friedrich Schiller”, Clubul turistic  Imagini din toată lumea organizează   marți  17 mai 2022, ora 18,00 conferința cu imagini de tematică montană: Trasee montane de iarnă și Everest, evocare”. Prezintă: ing. Mihail Cernat.

Trasee montane de iarna

La ceas de primavara vom privi retrospectiv, dar si admirativ la sezonul hibernal, cu imagini din diverse trasee montane parcurse in condiții specifice anotimpului rece. Deși dificultățile mersului pe munte pe timp de iarnă depașesc cu mult condițiile din timpul verii, iarna are cu siguranță farmecul ei !

Everest, evocare

Ca întotdeauna, în tradiția conferințelor montane din cadrul Clubului turistic  Imagini din toată lumea al Casei Schiller, în acestă perioadă din an aducem la rampă pagini de istorie montană din Marii Munți ai Lumii, cu expedițiile lor, cu alpiniștii care au cutezat să le atingă vârfurile, plătind uneori prețul suprem pentru năzuințele lor. În seara evenimentului vom evoca Muntele EVEREST – Cel mai înalt munte de pe glob.

Mihail Cernat inginer ca profesie, pasionat de alpinism și mers pe munte, ascensiuni în Alpi, America de Sud, Asia Centrală, Africa, trasee montane și alpine parcurse în România, autor de articole montane, publicate în reviste de profil, prezentator și organizator de conferințe cu tematică montană.

Evenimentul se va desfășura în limba română, intrarea este liberă.

Participarea la eveniment la sediul instituției cu o programare prealabilă: e-mail cultura@casaschiller.ro, info@casaschiller.ro, sau telefon 021.319.26.88.

Recomandăm purtarea măştii în sala de conferinţe.