Eveniment muzical-literar „Povești captivante cu Thommi Baake“ din volumul

„Concediu în frigider“

12244309_869931819787104_2288770098401646437_oNoua carte a autorului, actorului și muzicianului Thommi Baake conține 30 de povestiri comice. El născocește niște povestiri pline de aventuri și culoare, care au loc în diferite locuri: în frigider, în cer, în țări străine, în mediul subacvatic, în castele și în aspiratoare. Eroii sunt în majoritate copii și animale, ca, de exemplu: cârtițe, viespi, gorile, albine, melci, dar și monștri din spanac, macaroane sau o masă de ping-pong.

Alte cărți: ”Erwin și girafele luminoase”, ”Reîntoarcerea girafelor luminoase”, ”O poveste de Crăciun este posibilă.”

Spectacolul – lectură:

Thommy Baake nu doar citește din opera sa, ci retrăiește poveștile sale. Activitatea sa de 25 ani de actor, comic și muzician își spune cuvântul. Între timp, el cântă cu copiii și ei au voie să producă zgomote din când în când. Este un spectacol-lectură muzical, plin de viață și interactiv.

Vocile copiilor:

Ni s-a părut tuturor plin de umor. În timp ce citea, a dansat și a cântat. Toți copiii au vrut un bis. În cele din urmă, el a cedat. Apoi a acordat și autografe tuturor copiilor. Am fost cu toții foarte entuziasmați. El a fost plin de haz, amabil și cool. M-aș bucura dacă ar mai veni.” (Nico)

Vocile adulților:

”Când am ascultat lectura, m-am gândit: ei bine, dar ei fac un teatru interactiv!” (Profesoară la școala Berken din Holzgerlingen)

”Thomas Baake a prezentat pentru a doua oară un spectacol-lectură la noi la școală. El a găsit o combinație potrivită între gluma ironică și îmbărbătarea sentimentală. El nu derulează un program stabilit, ci acționează și reacționează corespunzător publicului său mai tânăr sau mai în vârstă. După spectacol, copiii cântă cu bucurie cântecele lui pe coridor – asta este un mare compliment.” (Profesoară la Școala germană din Praga)

Vocile presei:

”Thomas Baake și-a prezentat noua sa carte pentru copii ”Concediu în frigider”. El se prezintă în fața tinerilor săi ascultători, povestește cu vivacitate, umor, își variază vocea, se mișcă cu agilitate, iar mimica sa dovedește un talent actoricesc de excepție.

Tot mereu îi atrage pe copii în spectacol și le permite să facă zgomote la diferite pasaje din text, de exemplu, scârțâitul ușii frigiderului, copii bat din palme, plâng, claxonează, râd, bat din picioare, chicotesc. Thommy Baake pune mâna și pe chitară și cântă împreună cu copiii. Aceste povești năbădăioase sunt incredibil de captivante, de un comic pur, dând dovadă de o fantezie debordantă. Copiii jubilau, țipau și aplaudau plini de entuziasm.” (Săptămânalul Denzlingen-Land)

”Antrenant, absurd și capricios – pur și simplu Thommy Baake. Nu este un text sec, ci o prezentare fascinantă cu show și cântec și atacuri dese asupra mușchilor râsului. După diverse bisuri și aplauze furtunoase ale copiilor și profesorilor. invitatul a lăsat în urmă consecințele cunoscute din anul trecut: Thomas Baake este un promotor itinerant al unei atmosfere bune, riscuri nu se cunosc, nefiind excluse efecte secundare precum o apetență mai mare pentru literatură și pentru performanțe live.” (Soester Anzeiger 2014)

Thommi Baake s-a născut în 1962 în localitatea Arolsen. În Langen (Hessen) și-a petrecut copilăria, tinerețea și anii de școală și a făcut primii pași în cariera sa artistică. În 1980 a fondat împreună cu niște prieteni formația Landfolk. După șase ani s-a hotărât să devină actor. Primul său spectacol de teatru profesionist a avut loc la teatrul Pööt din Hanovra. Apoi a jucat în 1990 și 1991 la teatrul Klecks, din Hanovra. Începând cu anul 1994 a avut diferite roluri mai mici sau mai mari în seriale de televiziune, filme și emisiuni de divertisment.

Thommi Baake scrie povești și cântece pentru copii. În 2010 a apărut prima sa carte, „Erwin und die Leuchtgiraffen”, iar în 2012 a urmat cea de a doua. Autorul a citit din poveștile sale de peste 150 de ori în școli și librării. În iunie 2012 a avut loc premiera emisiunii pentru copii „Schnabbeldibabbeldibau”. Volumul „Concediu în frigider” a apărut în 2014.

Evenimentul va avea loc la Colegiul german Goethe Bucuresti.