Recital vocal Muzicienii Filarmonicii „George Enescu” se prezintă

Casa de Cultură „Friedrich Schiller”, în colaborare cu Filarmonica „George Enescu”, organizează recitalul vocal Muzicienii Filarmonicii „George Enescu” se prezintă, susținut de soprana Yolanda Constantinescu și pianista Inna Oncescu, care se va desfășura marți, 28 mai 2024, de la ora 18.00, la sediul Casei Schiller din Str. Batiștei 15, București.

Programul reunește lucrări semnate de: Hugo Wolf, Nikolai Rimski-Korsakov, Aleksandr Dargomijski, Aleksandr Varlamov, Aleksandr Grechaninov, Cesar Cui, Erik Satie, Doru Popovici, Tiberiu Brediceanu și Tache Popescu.

YOLANDA CONSTANTINESCU: (soprană), regizor de teatru muzical și operă, doctor în muzică. Membră titulară în Divizia de Istoria Ştiinţei (DIS), în cadrul Comitetului Român pentru Istoria şi Filosofia Ştiinţei și Tehnicii (CRIFST) din Academia Română din 2007. Membră în Comitetul Director al Asociaţiei Române a Femeilor în Artă (ARFA) din 2005. Membră în colectivul de redacţie la Editura Universităţii „Transilvania” Braşov. Activitatea interpretativă în calitate de artist liric cuprinde spectacole de operă şi operetă, concerte vocal-simfonice, recitaluri de arii şi lieduri în ţară şi în străinătate: Italia, Austria, Germania, Regatul Unit al Marii Britanii, Cehia, Grecia, Japonia, Elveţia, Ungaria, Bulgaria, Rusia. Înregistrări CD şi DVD, inclusiv cu muzică contemporană, emisiuni de radio în România, Marea Britanie, Germania, Ungaria, Austria. Montări operă şi lucrări de muzică contemporană în ţară şi străinătate.

Studii legate de specializarea muzicală: Licenţă la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti – secţia Canto şi Regie de teatru muzical; Doctor în muzică la Universitatea Națională de Muzică București, sub îndrumarea prof.univ.dr. Liviu Dănceanu. Participă la cursuri internaţionale de specializare (canto şi regie) coordonate de Edith Wiens, Julia Hamari, Siegfriend Jerusalem, Peter Wilson, Jane Irwin, Sylvia Greenberg, Wilma Vernocchi, Inge Borkh, Beate Bosshart- Mumme, Gwynne Geyer, Andrei Şerban, Peter Brook.

INNA ONCESCU a studiat pianul la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București. A urmat cursuri de specializare la Weimar, cu V. Gornostaeva si D. Zechlin, la Szombathely (Ungaria), la seminariile Bartok, cu Imre Rohman, G. Kurtag si G. Sebok, iar la București cu pianista Maria Fotino. La concursurile naționale şi internaționale a fost distinsă cu Premiul I la Concursul de Muzică de Camera de la Braşov; Medalie la Festivalul Interbalcanic de la Salonic (Grecia); Premiul ATM pentru interpretarea muzicii contemporane românești; Premiul al II lea la Concursul Internațional de la Caltanissetta (Italia); Premiul pentru acompaniament de lied la Concursul de Canto G. Dima de la Cluj; Diplomă ca membru de onoare SIMC pentru activitatea de promovare a muzicii contemporane româneşti și străine, atât ca solistă, cât și ca membru  şi conducător al formației Repertorium.

A susţinut numeroase recitaluri de pian solo şi de muzică de cameră în ţară şi în străinătate. A fost invitată să concerteze cu orchestre din ţară alături de dirijorii I. Ionescu-Galați, Cristian Brâncuşi, Răsvan Cernat, Gheorghe Costin, Modest Cichirdan, Ovidiu Bălan, T. Chachaj (Polonia). A efectuat turnee în Anglia, Germania, Spania, Italia, Grecia şi Moldova. A realizat numeroase înregistrări la Radio (2000 min) și televiziune. A fost invitată să participe la numeroase festivaluri naționale şi internaționale (Festivalul „George Enescu”, Săptămâna internațională a muzicii Noi, Festivalul „I. Perlea”, Festivalul Interbalcanic de la Salonic, Festivalul  Muzicii Medievale de la Sighișoara). Are 3 CD-uri editate: Concertul pentru pian și orchestra nr. 2 de Nicolae Brânduş; Suita pentru pian Impresii din Muzeul Satului de Carmen Petra-Basacopol; Lieduri franceze – Les chemin de l’amour, cu soprana Claudia Pop. Din 2005 este doctor în muzică, iar în 2011 a obținut bursa George Enescu la Paris. În prezent este cadru didactic asociat dr. la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.