PRIN REVERIE LA LIMITA HAOSULUI

În cadrul evenimentelor dedicate programului „Moștenirea culturală germană din România”, Casa de Cultură “Friedrich Schiller” și Primăria Municipiului București vă invită joi, 24 octombrie 2019, la ora 18.30, la evenimentul intitulat PRIN REVERIE LA LIMITA HAOSULUI, organizat cu prilejul vernisajului expoziției de pictură și a lansării albumului artistului plastic Eduard Duldner, membru al Uninunii Arstiștilor Platici și membru al Forumului Democrat al Germanilor din București.

Macheta artistică: Eduard Duldner; traducere română-germană: dr. Klaus Fabritius, Michael Duldner, Daniel Lindemann.

Manifestarea este realizată în parteneriat cu F.D.G.R., Forumul Regional-Regiunea Extracarpatică și Forumul Democrat al Germanilor din București.

Acest album a fost editat de Forumul Democrat al Germanilor din România – Regiunea Extracarpatică, cu sprijinul Departamentul pentru Relații Interetnice, din cadrul Guvernului României .

Prezintă:

Dr. Doina PĂULEANU, director, Muzeul de Artă, Constanța

Eduard DULDNER, artist plastic

Participă:

Dr. Klaus FABRITIUS, Președintele F.D.G.R., Forumul Regional-Regiunea Extracarpatică

Ilustrația muzicală:  Duo Pianistic Ana BOLDEA și Marius BOLDEA

Coordonatorul evenimentului: Aurora FABRITIUS

„Albumul cuprinde lucrări pe care le-am realizat de-a lungul a peste 20 de ani: câteva de început (pictură și grafică) și patru serii de lucrări cu teme adiacente (grafică, pictură, tehnică mixtă), însoțite de câteva comentarii explicative privind conținutul lor conceptual. Ideile prezentate succint în aceste comentarii nu au constituit o sursă de inspirație ci, mai degrabă, reprezintă o analogie, ulterior formulată, a conținutului stărilor de inspirație intuitivă situate dincolo de cuvinte, care au condus la realizarea lucrărilor, cu preocupări și teorii mai mult sau mai puțin recente din domeniul științei și culturii umaniste. Am făcut apel la acestea din dorința de a propune privitorului un punct de sprijin de la care s-ar putea porni în vizionarea lucrărilor prezentate în acest album. […] Motivul declanșator al lucrărilor este orașul modern – simbolul unui colaj universal, în continuă mișcare și metamorfoză, cu ritmurile, sincopele sale și decupajele neîncetate pe care acestea le operează în țesătura continuității vizuale, împrăștiind în toate sensurile culori și informații. Arhitectura, construcție a omului, cadru și scenă a existenței umane în genere reprezentată ca o realitate cu efect de constrângere – linii late, negre, fâșii brune, rețea care scandează ritmic planul extins – este transfigurată  – pete colorate în formă de dreptunghi, delimitând teritoriul clădirilor, al zonelor diferite – până la iluzia unei realități arhitectonice – plutire a formelor arhitecturale, ritmica și dinamica unor mișcări dreptunghiulare ascendente sau procesul curgerii lor orizontale”.  Eduard DULDNER)

Evenimentul se va desfășura în limba română. Intrarea este liberă.